Taliban yöneticisiyle kadın gazetecinin programı dikkat çekti

Kabil'in düşüşünden sonra ekranlarda gözükmeyen kadın gazeteciler, bugün Afganistan'ın en büyük haber kanalı TOLO News ekranlarında yeniden görülmeye başladı. Taliban yöneticisinin kadın spikere konuk olması dikkat çekti.

Taliban yöneticisiyle kadın gazetecinin programı dikkat çekti
Taliban yöneticisiyle kadın gazetecinin programı dikkat çekti
GİRİŞ 17.08.2021 16:18 GÜNCELLEME 17.08.2021 16:18
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Taliban'ın başkent Kabil'i ele geçirmesi sonrası Afganistan televizyonlarındaki kadın spikerler ekranda görünmemişti.

Bugün (17 Ağustos) itibariyle Afganistan'ın en büyük haber kanalı TOLO News'te kadın spiker ve muhabirler yeniden ekranda görevlerinin başındaydı.

Sabah haberlerine kadın spikerle başlayan TOLO News'in Genel Yayın Yönetmeni Miraqe Popal sosyal medya hesabından "kaldığımız yerden devam" mesajını paylaştı.

Gün içinde Taliban'ın basın sözcülerinden Abdulhaq Hemad, TOLO News'in kadın habercilerinden Beheshta Argrand'a konuk oldu.

TOLO News'in iki kadın muhabiri de Kabil'de halkın arasından yaptıkları canlı yayınlarda görüldü.

TOLO News yöneticisi Miraqa Popal'ın "Haber merkezinde bugünkü toplantımız" başlığıyla sosyal medyadan paylaştığı fotoğraflarda da gazeteci bir kadın yer alıyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 13
  • Muhammed alkış 2 yıl önce Şikayet Et
    Taliban'ın yeni tabanı sanırım İslami degerleri daha iyi algılamaya, ve İslam'a göre kimseyi haksız yere yok etmemeye karar vermiş.bida gelecek adına geçmişte yönettikleri gibi bir yönetimin aksine daha iyi ve daha olgun gerçek manada İslam esaslarina dayalı bir yönetim sergileyeceklerinin sinyalini veriyorlar.cunku İslam'da en büyük güç ilk fethettiği topraklardaki savaşan insanlara getirilen af ve halkı hicbirsekildr saldırı ve yasaklama ile suçlama yapılmadan kucaklayıcı vaaflerdeki samimi duruşlarından belkide Afganistan gerçekte geçmişten daha güvenilir ülke konumuna gelecektir.
    Cevapla
  • İslam Birliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde de Şeriat olsaydı mecliste pkk sevici, Ermeni sevici, Yunan sevici, AB-D sevici ne idiğü belirsizler olmazdı. Hepsi sınır dışına paketlenirdi.
    Cevapla
  • O k u r 2 yıl önce Şikayet Et
    Kadın televizyona çıkabiliyorsa bir sıkıntı yok. Emperyalizm kadının televizyona çıkabilmesine çok güveniyor... Neden acep?!
    Cevapla
  • Demir Ersoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki neymiş kinseyi asıp kesmiyorlar bizim sol cenah kendine göre bir liste hazırlamış Taliban ın yasakları Şeriat kuralları diye tamamı yalan iftira
    Cevapla
  • Ankaralı 2 yıl önce Şikayet Et
    Onu bırak 20 senedir islamcı erdoğan gelecek bizi mahvedecek diye yaygara yaptılar.. kendileri senelerce başörtüsü zulmü yaptı. Ekonomi 400% ekonomi gelişti hala... caz yapıyorlar.... bunların derdi erdoğan özal menderes değil.... Türkiye !
    Cevapla
  • Dermanbey Anadolu 2 yıl önce Şikayet Et
    Eline firsat gecince ilk isleri asip kesmek olan o sözde insanlar...Allah firsat vermesin Amin..
    Cevapla
  • Güven Demir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence bunlarda birilerinin yörüngesi olmaya adaylar heralde Çin ABD boşuna mı görüşüldü kendi adamlarını yerlestirdilerse Taliban içine yazık olur
    Cevapla
  • Abdullah64 2 yıl önce Şikayet Et
    Mir Huseyin 1970'de Abd de burslu okuyor
    Cevapla
  • Abdullah64 2 yıl önce Şikayet Et
    Mir Huseyin 1970'de Abd de burslu okuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti