ABD'li kadın gazeteciden Türk hemcinslerine gazetecilik dersi

Türkiye'de duayen kadın gazeteci olarak tanınan Nevşin Mengü ve Şirin Payzın Afganistan'da yönetime el koyan Taliban için "bunlarla mı görüşeceğiz" derken ABD'li kadın gazeteci çarşaf giyip Afganistan'da zor şartlarda görevine devam etti

GİRİŞ 17.08.2021 00:21 GÜNCELLEME 17.08.2021 00:52
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Taliban'ın Afganistan'da başkent Kabil'i ele geçirmesi dünyada birinci gündem maddesi olurken olay sosyal medyada tartışmaların da odağını oluşturdu. 

Türkiye'nin önde gelen kadın gazetecilerinden Şirin Payzın sosyal medya hesabından Taliban'lı bir resim paylaşarak "Bunların hangisi ile ne konuşulacak" mesajını paylaştı. 


Şirin Payzın'ın bu mesajı bir anda en çok tartışılan mesajlar arasına girerken birçok yorumcu Payzın'ın PKK terör örgütü liderlerinden Murat Karayılan ile yaptığı görüşmenin fotoğrafını paylaşarak "Sen bu işleri daha iyi bilirsin biz size göre cahiliz. Tecrübeniz de var cevabı siz verirsiniz ancak" mesajları yağmaya başladı. 

Türkiye'deki bir diğer gazeteci Nevşin Mengü ise sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak "Cübbeli şeysini ciddiye alıp yanıt vermeli miyiz" paylaşımında bulundu. 

Tıpkı Şirin Payzın gibi Mengü'nün paylaşımı da başka bir tartışmanın fitilini ateşledi. Mengü'ye destek bir dönem TÜSİAD Başkanı olan Ümit Boyner'den geldi. 

Diğer taraftan ABD'li CNN'nin uluslararası muhabiri olan Amerikalı bir televizyon gazetecisi olan Clarissa Word, Taliban'ın el koymadan önce görev yaptığı Afganistan'ın Başkenti Kabil'i terketmeyerek kıyafetini değişirip Taliban'ın ele geçirdiği Kabil'den  dünyaya yeni görüntüsü ile haber sunmaya devam etti.  

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 26
  • Önce VATAN 2 yıl önce Şikayet Et
    satılmış dış mihrat güdümündeki gazeteci bunlar
    Cevapla
  • Vanli 2 yıl önce Şikayet Et
    Şımarık yalancı sosyetik bebeler. Siz ancak elit sosyetenin değirmenine su taşırsınız. Aydınlığınızda boğulun azgın azınlık.
    Cevapla
  • Safet Kızmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Duayen mi?
    Cevapla
  • Hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    insanı çıldırtmak için mi duayen yazıyorsunuz?
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    kusura bakmayın bunlara duayen diye yazan siz suçlusunuz!...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!