Pakistan Başbakanından Afgan halkı için ekonomik destek çağrısı

Pakistan Başbakanı İmran Han, uluslararası topluma "Afganistan halkına ekonomik destek sağlama" çağrısında bulundu.

Pakistan Başbakanından Afgan halkı için ekonomik destek çağrısı
Pakistan Başbakanından Afgan halkı için ekonomik destek çağrısı
GİRİŞ 18.08.2021 12:07 GÜNCELLEME 18.08.2021 12:43
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Radio Pakistan’daki habere göre, Başbakan Han, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ile Afganistan’daki son gelişmeleri ele almak için ayrı ayrı telefon görüşmesi yaptı.

Han, yaptığı görüşmelerde, mevkidaşlarına Pakistan’ın Afgan liderlerle görüştüğünü ve uluslararası toplumun da temas halinde olması gerektiğini vurgulayarak, dünyaya Afganistan halkına ekonomik olarak destek sağlama çağrısında bulundu.

Afgan halkının güvenliğinin ve haklarının korunmasının önemine dikkati çeken Han, kapsayıcı siyasi uzlaşının ileriye hareket etmek için en iyi yol olduğuna işaret etti.

TALİBAN'IN ÜLKEYE HAKİM OLMA SÜRECİ

ABD ile Taliban arasında Şubat 2020'de varılan barış anlaşması çerçevesinde bu yıl uluslararası güçlerin Afganistan'dan geri çekilme süreci başladı.

Anlaşma yabancı güçlere saldırılmamasını öngörürken Taliban'ın Afgan güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine dair hüküm getirmedi.

Afgan hükümetiyle Doha'daki müzakereleri devam ettiren Taliban, eş zamanlı şekilde, hazirandan bu yana şiddetli saldırılarla Afganistan'da birçok ilçeye, son 1 ayda da vilayet merkezlerine hızla hakim oldu.

Başkent Kabil çevresini kuşatan Taliban, 15 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin ülkeyi terk etmesinin ardından kenti çatışmasız şekilde kontrolüne aldı.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Ercan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülke yönetimine talip olanın halkın refah ve huzuru için programı olmalı. Tabi dış ambargoları da müslüman ülkeler müşterek siyaset geliştirip bertaraf edebilmeli.
    Cevapla
  • Bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD yi ülkeye sokan Afgan hükümeti değil talibandı.. Şimdi bu kuru tartışmaları bırakıp Afgan yönetimi ile talibanın olumlu görüşmelerini destekleme zamanı, inşallah hataya tekrar dönülmez, sözler tutulur ülkede huzur hakim olur... Amin...
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Ercan bey boşa endişeleniyon biz kendimize 2023 hedefine odaklanalım çin boşuna tanımıyor Talibanı eğer ambargo teklifi sunarsa Abd veto edecek bir ülkeyle anlaşmışlar tabi bunun karşılığında Afganistanın doğal zengin kaynakları kullanmak için anladın şimdi.
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 2 yıl önce Şikayet Et
    Bundan önceki hükümetin bir programı mı vardı? Amerika’nın uşağı durumundaydı. Sahibi ne verirse o kadarına şükür ediyorudu.
    Cevapla
  • TC turk 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten dünyadaki tüm uyuşturucu afg çıkıyor ne destek verelim dünya kadar paraları var
    Cevapla
  • !!!!!!!! 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye atlar hemen şimdi
    Cevapla
  • RECEP ALTIN 2 yıl önce Şikayet Et
    türkiye seni ne ilgelindirir?!?! sen kendi ülkene git. hadi hadi yallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?