Taliban yetkilileri Hamid Karzai ile görüştü

Afganistan'ın efsane Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, Taliban yetkilileriyle Kabil'deki son durumu görüştü. Abdullah Abdullah, Karzai ve Gikmetyar, Afganistan'da durumun daha da kötüye gitmemesi için uzlaşı komitesi kurmuştu.

Taliban yetkilileri Hamid Karzai ile görüştü
Taliban yetkilileri Hamid Karzai ile görüştü
GİRİŞ 21.08.2021 14:50 GÜNCELLEME 21.08.2021 14:50
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Afganistan Milli Uzlaşı Yüksek Konseyi Başkanı Dr. Abdullah Abdullah, Eski cumhurbaşkanı Hamid Karzai ile Gikmetyar, Afganistan'da durumun daha da kötüye gitmemesi için bir komite kurmuştu.

 O komite Taliban'la ilk görüşmesini yaptı.

Abdullah Abdullah, bugün sosyal medya hesabından Afganistan'ın eski devlet başkanı Hamid Karzai ile birlikte Taliban'ın Kabil vekil valisi Abdul Rahman Mansour ile görüştüklerini açıkladı. Abdullah, görüşme sırasında Kabil'de bulunan vatandaşların güvenliğini, canı, malını ve haysiyetini korumaya öncelik verilmesi gerektiğini yineledikleri belirterek, "Başkent Kabil'de normale dönebilmek için başkent vatandaşlarının kendilerini güvende ve koruma altında hissetmelerinin şart olduğunu ekledik" ifadelerini kullandı.

Heyette bulunan eski devlet başkanı Hamid Karzai, 7 Aralık 2004 yılında Taliban sonrası seçilen ilk devlet başkanı olarak 29 Eylül 2014 yılına kadar görev yaptı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 21
  • Atakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Talibanın sistemini beğenen bayağı insan var güzel bir sistemse oraya gidin velev ki güzel bir sistemse insanlar neden canlarını hiçe sayarak kaçma peşindeler varın düşünün
    Cevapla
  • Düşünce 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD iki tarafın savaşmasını istedi ..uyanık olun uzlaşma ile çözün bu işlemi
    Cevapla
  • Mustafa 13 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah iyi olur Allahın emirleri uygulanır ümet islamdan korkuyor ne zor bir durumdayız Allah CC bizleri hak hakikati bilenlerden eylesin münafıklıtan münafıklardan sana sığınırız Allahım bizi kafirin şehrinde zülümünden koru Allahım sen bizi takva sahibi eyle kötülerin değil iyilerin iyilik verdiklerin yoluna ilhak eyle kötü ve kötü kişilerden sana sığınırız Amin
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Amin.
    Cevapla
  • Zaza 2 yıl önce Şikayet Et
    Amin ecmein inşalllah Allah razı olsun kardeşim sıratı müstakimde müstakillerden eylesin Rabbül alemin şerden hayr eyleyen ilmi herşeyi kuşatan raabbim bizi islah eyle bütün ümmedden sapmış olanlara insan olup başka inançlara sapıp insanlıktan çıkanları da islah eyle Adem babamız dan olanları islah eyle sen bize acımasan bize acıyacak yoktur raabbimiz ya el galip raabbimiz bize rahmet eyle amin ecmain inşşaahllaahh
    Cevapla
  • HAMBURG 2 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP Talibandan Afgan halkının acil ihtiyacı için HEYKEL yapımına önem verilmesini istedi okul yol hastane elektrik değil HEYKEL
    Cevapla
  • Eroll 2 yıl önce Şikayet Et
    Taliban da maalesef işid gibi başka bir yörüngede. İslam dini tebessümün sadaka olduğu bir din. Taliban zalim ve tek mesele kadını başörtüsüyle uğraşmak olan kanlı bir örgüt portresiyle piyasaya tekrar sürüldü. İslam dini huzur ve mutluluk dinidir.
    Cevapla
  • Adanali 2 yıl önce Şikayet Et
    Talibanın Afganistan dışında herhengi bir eylemi yok. Sadece emperyslistlerden ülkesini kurtarmanın peşinde. Neye dayanarak boyle bir yorum yaptınız anlamadım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?