Afganistan'da 3 ilçenin kontrolü Taliban'dan yerel gruplara geçti

Afganistan'ın Bağlan vilayetinde 3 ilçenin kontrolü Taliban'dan eski yönetime bağlı güçler ve yerel gruplara geçti.

Afganistan'da 3 ilçenin kontrolü Taliban'dan yerel gruplara geçti
Afganistan'da 3 ilçenin kontrolü Taliban'dan yerel gruplara geçti
GİRİŞ 22.08.2021 20:29 GÜNCELLEME 22.08.2021 20:31
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Afganistan'ın "Tolo News” kanalının yerel kaynaklarına dayandırdığı haberinde, yerel gruplar ile Taliban güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ve her iki tarafın da ağır kayıplar verdiği açıklandı.

Taliban ve yerel gruplar arasındaki çatışmalar sonucu başkent Kabil'in kuzeyindeki Bağlan vilayetine bağlı Pule Hisar, Deh Salah ve Andarab ilçelerinin kontrolünün eski yönetime bağlı güçler ve yerel gruplara geçtiği duyuruldu.

AĞIRLIKLI OLARAK TACİKLER YAŞIYOR

Üç ilçede ağırlıklı Tacikler olmak üzere yaklaşık 100 bin kişi yaşıyor.

Büyük ölçüde Peştun etnik tabanına dayanan Taliban'ın Kabil'i kontrolüne almasının ardından bunun taraflar arasında yaşanan ilk çatışma olduğu açıklandı.

İngiltere'den G7  liderlerine Afganistan için acil zirve çağrısıİngiltere'den G7 liderlerine Afganistan için acil zirve çağrısı

Taliban hakimiyetine girmeyen tek Afganistan vilayeti: Pencşir

Taliban, ülkedeki 34 vilayet merkezinin 33'ünü kontrolüne alırken Kabil'in kuzeyindeki Pencşir, tüm ilçeleriyle beraber henüz Taliban hakimiyetine girmeyen tek Afganistan vilayeti durumunda.

Ayrıca yerel grupların Kabil, Parvan, Kapisa, Maydan Wardak gibi vilayetlerdeki az sayıda ilçeyi kontrol ettiği biliniyor.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 84
  • alper 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk boyunduruğa girmez Tacik kadeşlerimizi destekliyorum
    Cevapla
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    inşallah Afganistan da iyi günler olacak halkı buna inanmalı taliban halkına güven vermeli. işte o zaman isyancilar isyandan vazgeçer. ama bildiğim kadarıyla Afganistan bu gidişle bölünecek tabi ben bölünmesini istemem bu savaşın tekrar başlaması olur artık ne kadar Sürer. silah yok ekmek yok yeter artık silahlar sussun isterim taliban tüm guruplarla anlaşmalı hemde isyanlar başlamadan aciiil
    Cevapla
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    seyirci değil Afganistan için ne yapabiliriz o yorumlar olsa ne güzel olur. işgalcilere yarayan yorum değil müslüman olarak ne yapabiliriz. tabi taliban da artık yönetimde o da taşın altına elini koysun
    Cevapla
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    biz Afganistan a hep dışarıdan baktık kırk yıl süren bir savaş var.giren çıkan belli değil. eğri oturalım ama doğruyu konuşalım. Türkiye bu ülkeye el uzatmalı hatta taliban ikna edilmeli. .Afganistan halkı müslümandir. yardım elini uzatma zamani hemde her yönden. yardim.talibanin şeriatı bizi ilgilendirmez ama yol gösteririz. halk işgal güçlerinden medet bekliyor içim buna yanıyor. yakan yıkan her türlü pisliği Afganistana layık gören işgal güçlerinden medet bekleyen bir müslüman halk. Allah kimseyi Afgan halkı durumuna düşürmesin.
    Cevapla
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    taliban islam modeli seçti elhamdülillah lafımız yok olamaz. ama şeriat kuralları belli bir müddet askıya alınır savaş ortamı biter. sonra halk oyu ile islam kaideleri kanunlaşir.orada degilim.taliban artık işgal güçlerinin dostu olmayı bırakması lazım. halkına güven vermesi lazım. kendine savaş açan gruplarla acil savaşarak değil görüşerek isyanları bitirmesi gerekir. Turkiye gibi dost ülkenin elini tutması lazım. Afganistan da Türk askerine hiç gerek yok eğitmen asker göndererek bu iş çözülür. Taliban dediklerimi yaparsa Afganistani güzel günler bekliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu