İsrail'den tehdit gibi adım! Başbakan tarih verdi

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, 26 Ağustos'ta Beyaz Saray'da yapacağı görüşmede ABD Başkanı Joe Biden'a İran'ın nükleer çalışmalarını durdurmak için plan sunacağını belirtti.

İsrail'den tehdit gibi adım! Başbakan tarih verdi
İsrail'den tehdit gibi adım! Başbakan tarih verdi
GİRİŞ 23.08.2021 08:44 GÜNCELLEME 23.08.2021 08:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Naftali Bennett haftalık olağan kabine toplantısı öncesi yaptığı konuşmada, salı günü Beyaz Saray'da Joe Biden ile yapacağı görüşmeye de değindi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle sınırlı bir heyetle Washington'a gideceğini ifade eden Bennett, İran konusunda "kritik bir noktada" bulunulduğunu, bu nedenle Washington ziyaretinin zamanlamasının "önemli" olduğunu söyledi.

İran'ın Uranyum zenginleştirme çalışmalarında hızla ilerlediğini ve tek bir nükleer bomba yapımı için kullanılacak malzemelerin tedarikine gerekli süreyi önemli ölçüde kısalttığını ileri süren Bennett, "Başkan Biden'a İranlıları durdurmanın zamanının geldiğini, kullanımı dolmuş bir nükleer anlaşmaya tekrar girerek onlara can simidi verilmemesini söyleyeceğim" ifadesini kullandı.

Bennett, bunun yanı sıra Biden'a İranlıları hem nükleer alanda hem de bölgedeki "saldırganlığını" dizginlemek için hazırladıkları bir planı sunacağını sözlerine ekledi.

İsrail Başbakanı Bennett ile ABD Başkanı Biden'ın, 26 Ağustos'ta Beyaz Saray'da yapacağı görüşmenin ana gündem maddesini İran konusunun oluşturması bekleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • XXX 2 yıl önce Şikayet Et
    İran' ı konuşmaları hikaye dertleri Türkiye
    Cevapla
  • M.i 2 yıl önce Şikayet Et
    Gavura mübah müslümana yasak çünkü dün toplantı yapan BAE Arabistan Mısır dış işleri şikayette bulundular güya haklarını İsrail koruyacak Allah ıslah eylesin
    Cevapla
  • abduh 2 yıl önce Şikayet Et
    Peki israilin nukler silahları ne olacak.
    Cevapla
  • Mrrrr 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve terör devleti İsrail ! Siz ne zaman nükleer faaliyetlerinize son vereceksiniz??? Önce çıkın da onu açıklayın tabi cesaretiniz varsa
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...