Türkiye'nin açıklaması sonrası Rusya'dan Ankara'ya Kırım teklifi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Kırım'la ilgili tutumunu Türkiye ve diğer ülkelere anlatmaya hazır olduğunu söyledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, başkent Kiev'de gerçekleşen Kırım Zirvesinde "Kırım Ukrayna'dır" demişti.

Türkiye'nin açıklaması sonrası Rusya'dan Ankara'ya Kırım teklifi
Türkiye'nin açıklaması sonrası Rusya'dan Ankara'ya Kırım teklifi
GİRİŞ 25.08.2021 13:50 GÜNCELLEME 25.08.2021 13:52
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Türkiye'den gelen Kırım açıklamasıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Peskov, Rusya'nın Türk yetkililere ve aynı şekilde diğer ülkelere Kırım'la ilgili gerçek durumu daha fazla anlatma konusunda sabırlı olduğunu ifade etti.

44 ülke katılıyor! Kırım Platformu Zirvesi başladı44 ülke katılıyor! Kırım Platformu Zirvesi başladı

44 ülkenin katıldığı zirvede Türkiye'den net duruş: Kırım Ukrayna’dır44 ülkenin katıldığı zirvede Türkiye'den net duruş: Kırım Ukrayna’dır

"İYİ İLİŞKİLERİMİZ VAR ANCAK KIRIM KONUSUNDAKİ TUTUMU KABUL ETMİYORUZ"

Rus-Türk ilişkilerinin partnerlik ilişkileri olduğunu ve ticari-ekonomik ve yatırım işbirliğine dayalı gerçekçi ve sağlam bir temel üzerinde inşa edildiğini kaydeden Peskov, "Ancak bu, ilişkilerde önemli görüş ayrılıkları bulunmadığı anlamına gelmiyor. Önemli görüş ayrılıklarından biri de Kırım konusuyla ilgili. Türk meslektaşımızın bu tutumunu kabul etmiyoruz ve bunun tamamen yanlış olduğunu düşünüyoruz" dedi.

"KIRIM'DAKİ DURUMU ANLATMAYA HAZIRIZ"

Tüm görüş ayrılıklarının diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğine inandıklarını ve bu nedenle Kırım'daki gerçek durumu anlatmaya hazır olduklarını belirten Peskov, birçok ülkenin Kırım konusunda içine düştüğü yanılsamaları netleştirmeye de hazır olduklarının altını çizdi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de gerçekleştirilen Kırım Platformu zirvesi öncesinde Türkiye'nin Ukrayna'nın sınır bütünlüğünü desteklediğini ifade ederek, "Kırım'ın illegal şekilde işgalini hiç tanımadık ve tanımayacağımızı da sürekli vurguluyoruz" demişti: 

"Mevcut durumda bu problemin kolay bir çözümü yok ve maalesef BM mekanizmaları dahil olmak üzere uluslarasın sistem bunu çözmek için iyi tasarlanmış durumda değil. Yine de diplomasi yoluyla barışçıl çözüm, önümüzdeki tek yol. Bu tabii ki etkin bir koordinasyonu gerektiriyor ve bu zirve çabalarımızı koordine etmek, barışçıl ve kalıcı bir çözüme ulaşmak amacıyla önemli bir başlangıcı oluşturacaktır. Kırım Ukrayna'dır."

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 58
  • Muhtar 2 yıl önce Şikayet Et
    kırımı eski sahiplerine bırakın moskof domuzları 200bin kırım Türk ünü sibiryaya sürdünüz yarısı yollarda öldü
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Kirim Türklere bariscil yoldan asil sahipleri olan Türkiye,ye verilmelidir. Böyle oldugunda son yillarda Rusya ve Ukrayna meseleside cözülmüs olacaktir.
    Cevapla
  • abdulbaki 2 yıl önce Şikayet Et
    kırım ne ukraynınındır nede rusyanın kırım Türkün yurdudur. ukrayna ile rahat olduğu için şimdilik ukrayna içinde özerk olmasını destekliyoruz. biz güçlendikçe rusyanın karadenizde bir santim yerinin olmadığını bütün dünya görecektir.
    Cevapla
  • Kasatohka 2 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı'dan önce Kırım Antik Roma'ya aitti, Rusya Kırım'ı Osmanlılardan aldı.Kırım'a gelin, oradaki insanlara neden Rusya'yı seçtiklerini sorun.
    Cevapla
  • atabey 2 yıl önce Şikayet Et
    Kırım "KIRIM"DIR.
    Cevapla
  • doğru söyler 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkleri zorla sürgün edeceksin onların yerine göçmen rusları koyacaksın sonra burası benim diyeceksin dere yatağına ev yapılmaz bir gün gelir sel olur akar önünde duramazsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü