Rusya: İstenirse Türkiye'ye 5. nesil savaş uçağı üretmede yardımcı olabiliriz

Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Direktörü Dmitriy Şugayev, istendiği takdirde, Rusya'nın Türkiye'ye 5. nesil savaş uçağı üretmesi için yardımcı olabileceğini söyledi.

Rusya: İstenirse Türkiye'ye 5. nesil savaş uçağı üretmede yardımcı olabiliriz
Rusya: İstenirse Türkiye'ye 5. nesil savaş uçağı üretmede yardımcı olabiliriz
GİRİŞ 25.08.2021 16:52 GÜNCELLEME 26.08.2021 08:54
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Rusya'nın başkenti Moskova'ya yakın mesafedeki Alabino kentinde düzenlenen Armiya 2021 Uluslararası Askeri Teknik Forumu'nda Zvezda televizyonuna demeç veren Şugayev, 5. nesil savaş uçağı yapımı konusunda Türkiye'ye istenirse destek olabileceklerini söyledi.

Şugayev, bir soru üzerine, "Türkiye'ye imkanımız olan segmentlerde destek sunabiliriz. Elbette bunu ulusal çıkarlarımıza zarar vermeden yaparız" yanıtını verdi.

Şugayev, Rusya'nın "yalnızca kendi tüketimine yönelik" ustalık bilgisine (know-how) sahip olduğunu ve yapılması gereken tek şeyin motor düzenekleri, uçak ekipmanı veya herhangi bir şey de olmak üzere hangi alanda yardım sağlanabileceğine karar verilmesi olduğunu ifade etti.

S-400 alımı sebebiyle Türkiye F-35 programında çıkartılınca Rus uçakları gündeme gelmişti. Ancak Türkiye, kendi milli uçağını geliştirme yolunu seçerek çalışmaları hızlandırmıştı. 

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 38
  • Hasan YILMAZ . 2 yıl önce Şikayet Et
    MMU Uçağımızdan hariç ortak üretimi herhangi bir uygun ülke ile üretilmeli .
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz kırım için safimizi belirlemisken Rusya nin bu şekilde bize yardımcı olma hevesi, bizi NATO dan koparıp sonra basbasa kalma planından başka bir şey değildi. Bence uyanık olmalıyız, adamların her yerde karşısına geçiyoruz buna rağmen "siize teknoloji verelim" diyorlar, burada bi tuhaflık var
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusların HIZLI PROTOTİPLEME teknik BECERİLERİNE HAYRANIM. Sahip olduğunuz teknoloji Mekanikte ve Mekantronikte ve Aviyonikte ÇOK konuda MERİCANIN çok çok üstünde. İtalya ile geçmişte yapılan UZAY İŞBİRLİĞİNİ neden yapmayalım; BİZİM bir ay ile başlayan UZAY hedefimiz var. Uzay ile ilgili İLK GİDEN ALIR tarzında bir yarış başladı; UZAY istasyonu (ISS) MOTEL işletmeciliği yapan RUSYA dan çok öğreneceğimiz var.
    Cevapla
  • İlhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendi uçağımız olsun geç olsun, ağzımız yeterince yandı başkada yanmasına izin vermeyelim, özümüze dönelim tıpkı İHA karınız, silahlarınız v.s, gibi demek ki yapıyoruz
    Cevapla
  • Farabi 2 yıl önce Şikayet Et
    Ortak üretim asla olmamalı.projenin bütün bilgilerini alırlar hiç kimse asla bu uçağın nasıl yapıldığını bilmemeli muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur bizim yapmayacağız hiç bir teknoji yoktur yeterli yabancılaırı uzak tutalım.
    Cevapla
  • aldık,öyle mi? 2 yıl önce Şikayet Et
    F35 ortağı olarak biz de tüm bilgileri
    Cevapla
  • Ortak uretim 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesfedilmis amerikayi yeniden kesfetmektense yeni bilgi calismalarla olani alir sonrada bu bilgi yetenek uzerine tamamen kendinden ekleyerek teknolojiyi kendine ozgun yaparsin sifirdan bir teknolojiyi uretmek icin harcayacagin zaman efir ve paraylada mevcut olani cok daha ileriye tasir en iyisini daha kisa zamanda daha az masrafta en kisa zamanda yaparsin .... hazir alim yerine irtak uretim her zaman iyidir cunku ustune istediginde yenilerini kendin ekler tamamen kendine ozgun yaparsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira