Afganistan'ı terkeden ilk kadın belediye başkanından Taliban'a çağrı

Taliban'ın Afganistan'da kontrolü ele almasının ardından 2 gün önce ülkeden ayrılan Afganistan'ın ilk kadın belediye başkanı ve kadın hakları savunucusu Zarifa Ghafari, Taliban liderine ortaya çıkması çağrısında bulundu.

Afganistan'ı terkeden ilk kadın belediye başkanından Taliban'a çağrı
Afganistan'ı terkeden ilk kadın belediye başkanından Taliban'a çağrı
GİRİŞ 25.08.2021 22:49 GÜNCELLEME 26.08.2021 11:43
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Afganistan'ın ilk kadın belediye başkanı Zarifa Ghafari, haberler.com bağlantısına katılarak Esra Öztürk'e özel röportaj verdi. Ghafari, "Özellikle mesajım doğrudan Taliban lideri Molla Haybatullah'adır. Nerede olduğuna ve neden ortaya çıkmadığına gerçekten şaşkınım. Ben doğrudan kendisine sesleniyorum ve rica ediyorum: Konuşalım, benimle konuşun. Ortaya çık" dedi.

Taliban'ın Afganistan'da kontrolü ele almasının ardından 2 gün önce ülkeden ayrılan Afganistan'ın ilk kadın belediye başkanı ve kadın hakları savunucusu Zarifa Ghafari Almanya'ya gitti. Ghafari, buradan haberler.com'a verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"BENİMLE KONUŞUN"

Ghafari, "Özellikle mesajım doğrudan Taliban lideri Molla Haybatullah'adır. Nerede olduğuna ve neden ortaya çıkmadığına gerçekten şaşkınım. Ortaya çıkmıyor. Ve en azından bizimle konuşmuyor. Ben doğrudan kendisine sesleniyorum ve rica ediyorum: Konuşalım, benimle konuşun. Sorumluluğu almaya ve babamı kaybetmenin tüm acısını ve her şeyi bir kenara bırakmaya hazırım. Gerçekten konuşmalıyız. Ortaya çık. Buna bir son verelim artık. Çünkü öldürürsen daha kaç kişiyi öldüreceksin bilmiyorum. Birini öldürürsen iki tane göndeririz. İki kişiyi öldürürseniz, çok daha güçlü bir üçlü direniş olacaktır. Yani mesele sayı değil. Mesele güç, inanç, mesele biziz." diye konuştu.

KAYNAK: HABERLER.COM
YORUMLAR 47
  • mavikan 2 yıl önce Şikayet Et
    kaçmış, dayılık taslıyor.. bir yetmez iki daha yollarım diyor.. amerikan beslemeleri , 300.000 in yarısı teslim oldu , yarsı da kaçmaya çalışıyor! :))
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Kadının son cümlesindeki mesaj manidar ne diyor: Çünkü öldürürsen daha kaç kişiyi öldüreceksin bilmiyorum. Birini öldürürsen iki tane göndeririz. İki kişiyi öldürürseniz, çok daha güçlü bir üçlü direniş olacaktır. Yani mesele sayı değil. Mesele güç, inanç, mesele biziz." diye konuştu. Bre gafil senin isteğin ülkende kardes kardesi vursun barış huzur yerine kaos ve kan dökülsün.Havalimanında trajediyi Abd yaşattı tıka basa doldurup üstüne uçağın iniş takımına tutunanları gördüğü halde gaza basıp uçurdu insanların ölümüne sebep oldu size verdikleri değer ortada aklını yitirmiş bu kadın.Bozgunculuk yapıp kendi masum halkının kan akmasını gözleyen çıkarcı kan emicilerden birisin.
    Cevapla
  • Akhun -Afgan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ruhunu ve aklını batıya satan uşak, batının sözcüsü. Belediye başkanlığın döneminde ne yaptın Afganistan, chp gibi anca hortumladınız. Sizin kendinizden gayrını düşündüğünüz yok. Memleket, millet kaygınız yok
    Cevapla
  • Sefa 2 yıl önce Şikayet Et
    İslâm hakları >= kadın hakları
    Cevapla
  • Musa 2 yıl önce Şikayet Et
    Sömürge belediye başkanının sözünün kıymeti yoktur, sen abd ye git efendilerine hizmete devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!