"Netanyahu ABD ile istihbarat paylaşımını kısıtladı" iddiası

ABD Başkanı Joe Biden yönetimine güvenmeyen eski İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD ile istihbarat paylaşımını kısıtladığı iddia edildi.

"Netanyahu ABD ile istihbarat paylaşımını kısıtladı" iddiası
"Netanyahu ABD ile istihbarat paylaşımını kısıtladı" iddiası
GİRİŞ 26.08.2021 18:41 GÜNCELLEME 26.08.2021 18:41

New York Times gazetesinde, İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in Beyaz Saray'da bugün ABD Başkanı Joe Biden ile yapacağı görüşme öncesi, eski Başbakan Netanyahu'nun Washington ile istihbarat paylaşımını Biden yönetimine güvenmediği gerekçesiyle azalttığı yönünde haber yer aldı.

ABD ile İsrail arasında uzun yıllara dayanan istihbarat paylaşımı olduğuna işaret edilen haberde, bu durumun, Biden'ın İsrail'in karşı çıktığı İran nükleer anlaşmasına geri dönme kararının ardından değiştiği belirtildi.

TALİMAT VERDİ İDDİALARI

Haberde eski Başbakan Netanyahu'nun geçen baharda ulusal güvenlik yetkililerine İran'da planlanan operasyonlar hakkında ABD ile paylaştıkları bilgileri azaltmaları talimatını verdiği öne sürüldü.

İsrail'in dış istihbarat servisi Mossad'ın, İran'ın Natanz Nükleer Tesisi'ne saldırı konusunda ABD'yi sadece iki saat öncesinden bilgilendirdiği belirtilen haberde, ABD'nin bu operasyonu değerlendirmesi ya da İsrail'den saldırıyı durdurmasını istemesi için çok kısa bir süresinin olduğu ifade edildi.

BİLGİ SIZDIRMA İDDİALARINA RET

Söz konusu istihbarat paylaşımı kısıtlamasına ilişkin New York Times'a konuşan İsrailli yetkililer, ABD'nin İsrail'in bazı operasyonları hakkında bilgi sızdırması nedeniyle bu önlemleri aldıklarını söyledi.

ABD'li yetkililer ise bilgi sızdırma iddialarını reddetti.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...