KKTC'de "Adapass" sisteminin pilot uygulaması Lefkoşa'da başladı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde koronavirüsle mücadele kapsamında, kişilerin test ve aşı durumlarını elektronik ortamda sorgulayacak "Adapass" sisteminin pilot uygulaması başkent Lefkoşa'da başladı.

KKTC'de "Adapass" sisteminin pilot uygulaması Lefkoşa'da başladı
KKTC'de "Adapass" sisteminin pilot uygulaması Lefkoşa'da başladı
GİRİŞ 27.08.2021 15:34 GÜNCELLEME 27.08.2021 22:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Sağlık Bakanlığının belirlediği işletmelere giriş yapacak kişilerin test ve aşı durumları "Adapass" sistemi ile elektronik ortamda sorgulanacak.

Pilot uygulama başkent Lefkoşa'da başladı.

PİLOT UYGULAMA BAŞLATILDI

KKTC ikamet eden 18 yaş üstü kişileri kapsayacak uygulamayla çift aşılı kişiler restoran, pastane, kafe, berber, kuaför güzellik salonu, ibadethane, kahvehane, süpermarket, AVM ve satış mağazalarına herhangi bir test aranmadan serbestçe giriş yapabilecek.

Vatandaşlar, belirlenen mekanlara/aktivitelere giriş yapmadan önce, Adapass sisteminden alacakları koda göre sorgulanacak. Kişilerin mekan ve aktivitelere girişine, aşı belgesi ve PCR testleri yeterli ise onay verilecek.

Adapass sorgusu gerçekleştirecek işletmelerin, "adapass.gov.ct.tr/company/register" sitesinde uygulama için kayıt yapması gerekecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Bayraktar TB-2 2 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı'dan gelen kan hakkıyla Kıbrısın, Adalar Denizi'nin ve Batı Trakya'nın tamamı Türkiye'ye aittir. İngiliz-İtalyan oyunlarıyla savaşmadan topraklarımıza çöküp Müslüman halka soykırım yapan işgalci Yunan ve Rum çeteleri topraklarımızdan ilk fırsatta kovulmalıdııır.
    Cevapla
  • Bayraktar TB-1 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle katılıyorum ancak şuan propaganda yapıyorsun. Fikir beyanın çok doğru sonuca ulaşırken çıkardığın anlam çok sert.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor