Uçaktan düşen Feda’nın babası: Bir sivrisinek gibi öldürdüler

16 Ağustos‘ta Kabil’den kalkan ABD uçağından düşerek ölen Feda Muhammed’in babası “Eğer biri uçağın dışına tutunuyorsa, pilotun uçma hakkı var mı? Pilotun yaptığı insanlık dışı bir şey. Bir sivrisinek gibi öldürdüler" dedi.

GİRİŞ 28.08.2021 16:54 GÜNCELLEME 28.08.2021 16:59
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Washington Post gazetesi, 16 Ağustos‘ta Kabil’den kalkan ABD uçağından düşerek ölen Feda Muhammed’in hikâyesine ulaştı.

24 yaşında bir diş hekimi olan Feda Muhammed, tahsilli olmasına rağmen bir uçağa tutunarak ülkeden kaçmaya çalışacak kadar umutsuzluğa kapılmış Afgan gençlerinden yalnızca biriydi.

DİŞ HEKİMİYDİ

Feda, 10 çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olarak dünyaya geldi. Baba Payanda Muhammed, Feda’nın, Taliban ilk iktidara geldiğinde dünyaya geldiğini söylüyor. Tekstil ürünleri satan baba, Feda okusun diye elinden geleni yapmış, diş hekimliği eğitimi almasını sağlamış.

Feda Muhammed

Feda, mezun olduktan sonra, bir arkadaşıyla Şahaded Meydanı’nda bir klinik açmış. Baba, Feda’nın ayda 200 dolar kazandığını, geçen yıl da, düğünü için tarlalarını sattıklarını ve 5 bin dolar kadar borç aldıklarını belirtiyor.

Kabil havalimanındaki insanlık dramına Pentagon'dan yüzsüz açıklamaKabil havalimanındaki insanlık dramına Pentagon'dan yüzsüz açıklama

SABAH İŞE GİTMİŞTİ

Kuzeni Muhammed Beşir, Feda ile birlikte zaman zaman yurtdışında yaşama hayallerini kurduklarını söylüyor. Beşir, Taliban’ın ilerleyişiyle birlikte eğitimli biri olarak Feda’nın tedirgin olduğunu da anlatıyor.

Olaydan bir gün önce Feda, Facebook’ta gördüğü bir paylaşım üzerine babasını aramış, “ABD ve Kanada, havalimanına gelen herkesi alıyormuş” demiş. 16 Ağustos sabahı, yani olay günü de, kliniğe gitmek üzere sabah 08.30’da evden ayrılmış.

‘SİVRİSİNEK GİBİ ÖLDÜRDÜLER’

Babasıyla görüşmesinden saatler sonra Feda, söz konusu iki ülkeye de ulaşamadan feci şekilde can verdi. Cesedi, havalimanına 6-7 km ötedeki bir evin çatısındaki su deposuna düşmüştü. Feda’nın ölüm haberi, aile ocağına ateş gibi düştü.

Yaşanan olaya isyan eden baba, “Eğer biri uçağın dışına tutunuyorsa, pilotun uçma hakkı var mı? Pilotun yaptığı insanlık dışı bir şey. Bir sivrisinek gibi öldürdüler, insan olduğunu bile düşünmediler” diye konuştu.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 46
  • Yavuz-02 2 yıl önce Şikayet Et
    Peki oğlunun saatte yaklaşık 800-900 km hızla giden bir uçağın dışına tutanarak havadan seyahat etme ihtimali var mı? Oğlu boşuna okumuş!!!!!
    Cevapla
  • vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Babasının dediği bir sivrisinek gibi ölmüş. Ülkesinde kalıp, ülkesine hizmet etmesi gerekirken, ülkesinden kaçanın hazin sonu maalesef.
    Cevapla
  • caner 2 yıl önce Şikayet Et
    diş doktoru nasıl tahsil bu hiçmi okumadınız ve ucağın tekerinde uçuş hangi akla hizmet ölmeye uçmak gibi bir şey 1000 km surat soguk atmosferde afganıstan amerika 15 saat en az aman yarabbim yazık etmiş kendine
    Cevapla
  • Mehmet57 2 yıl önce Şikayet Et
    Mankurt olmuş oğlun ilk fırsatta sahibine koşarken işi biten efendisi sinek kadar değer vermez kime hizmet ettiğini bileceksin
    Cevapla
  • hakan gardas 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman olan biri anne ve babanin rizasini almadan evden disariya bile cikamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı