ABD, Afganistan'dan tamamen çekildi! Taliban kutlamalara başladı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD askerlerinin Afganistan’dan çekilme sürecinin tamamlandığını duyurdu. Bu haber sonrası Taliban'ın kutlamalara başladığı belirtildi.

GİRİŞ 31.08.2021 00:30 GÜNCELLEME 31.08.2021 03:00
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Frank McKenzie, Savunma Bakanlığı'nda (Pentagon) Amerikan askerlerini ve diplomatik personelini taşıyan son uçağın Afganistan'dan ayrıldığını duyurdu.

General McKenzie, Pentagon'daki basın bilgilendirme toplantısında, "Afganistan'dan çekilişimizin tamamlandığını ve Amerikan vatandaşları, üçüncü ülke yurttaşları ve savunmasız Afganların tahliye edilmesi görevinin sona erdiğini bildirmek için buradayım. Son C-17, Hamid Karzai Havalimanı'ndan bu öğleden sonra Doğu yakası zaman dilimine göre saat 15.29'da havalandı" ifadelerini kullandı.

TALİBAN KUTLAMALARA BAŞLADI

Hamid Karzai Havalimanı'nda Taliban üyeleri havaya ateş açarak kutlama yapıyor. Rusya merkezli Russia Today muhabiri Murad Gazdiev, Taliban'ın başkent Kabil'de de kutlamalara başladığını aktardı.

YORUMLAR 20
  • Erdem 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence Amerikan tüfegi, mermisi ile Müslüman kutlamasi yapmak caiz degil. Müslüman silahi kullanmalari gerekirdi. Türkiyeden neden silah almadilarki? Kafir bunlar ya.
    Cevapla
  • Yakup 2 yıl önce Şikayet Et
    Te..te..tee..hoppa...hoppa..hoppa....2021'in en güzel haberi..şimdilik...
    Cevapla
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim saf Türkiye vatandaşları şunu unutmayın ABD nin elindeki silah teknolojisinin yanında hiçbir örgüt 1ay yaşayamaz yaşayanların hepsi ABD nin kendi menfaati doğrultusunda kurduğu yapıştır. Ha zaten çok zeki bir millet olsaydık 17kez devlet kurup sevinmezdik nedeni malum halkın kapasitesi ve hayin çok olması. Deaş örgütünden hiç farkı yok talibanın ilerde görürsünüz
    Cevapla
  • İsimsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Metin bey bizim saf Türkiye vatandaşları demişsiniz, bir siz çok zeki ve akıllısınız :) ve zaten çok zeki bir millet olsaydık demişsiniz ne yazık ki çok zeki olsaydınız bu ülkede yaşamazdınız başka zekiler olan ülkelere göçerdiniz...
    Cevapla
  • Haberci42 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendi Milletini aşağılayan hor bakan senin gibileri bir bitmediniz gitti, neyin ne olduğunu bu MİLLETin ferasetinden kaçmayacak kadar kendini bilir, sen yeterki HADDİNİ bil...
    Cevapla
  • pakturk 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardimciniz olsun iki super gucu gömdunuz gitti biri yikildi digeri de insallah yakinda yıkılır Allah istikamet uzere eylesin sizleri yeni zaferler nasip etsin
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    danışıklı döğüş ne yenmesi/ne yenilmesi ABD resmen oyun oynuyor. şimdi de dolaylı yollardan yine sömürmeye devam edecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu