Taliban'dan zafer açıklaması! İşte Afganistan'ı terk eden son ABD askerinin görüntüsü

ABD'nin Afganistan'dan çekilmesinin ardından ülkede bir dönem sona erdi. 20 yıl sonra iktidarı ele geçiren Taliban, "Bu zafer hepimize ait" açıklaması yaptı. Afganistan'ı terk eden son ABD askeri ise, gece görüş kamerasına yansıdı.

Taliban'dan zafer açıklaması! İşte Afganistan'ı terk eden son ABD askerinin görüntüsü
Taliban'dan zafer açıklaması! İşte Afganistan'ı terk eden son ABD askerinin görüntüsü
GİRİŞ 31.08.2021 16:19 GÜNCELLEME 31.08.2021 16:31
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

20 yıllık askeri müdahalenin ardından son ABD birliklerinin ülkeyi terk etmesinden saatler sonra Taliban'dan açıklama geldi.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, Kabil havaalanının pistinden yaptığı açıklamada, "Afganistan'ı tebrik ederim, bu zafer hepimizin" dedi.

ABD'nin buradan çekilmesinin ardından havalimanına giren Mücahid, sözlerine şöyle devam etti:

"ABD ve dünya ile iyi ilişkilere sahip olmak istiyoruz. Hepsiyle iyi diplomatik ilişkiler kurulmasını memnuniyetle karşılıyoruz."

Mücahid, "ABD'nin hizmeti diğer işgalcilere ders oldu" dedi.

Son dakika: ABD'den Flaş Afganistan açıklaması! Çekilme süreci tamamlandıSon dakika: ABD'den Flaş Afganistan açıklaması! Çekilme süreci tamamlandı

Blinken'dan flaş Afganistan açıklaması! Askıya aldıkBlinken'dan flaş Afganistan açıklaması! Askıya aldık

SON ASKER GECE GÖRÜŞ KAMERASINDA

Uluslararası ajansların servis ettiği haber ve fotoğraflarda ABD'nin 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin lideri Tümgeneral Chris Donahue ülkeden ayrılırken görülüyor. Gece görüş kamerasının vizöründen bulanık ve yeşil olarak görülen Donahue, askerlerine bir mesaj da yayınladı. Kabil saatiyle 23:59'da bir mesaj gönderen Donahue, "İşi güzel yaptık, hepinizle gurur duyuyorum" açıklamasını yaptı.

İNGİLTERE, RUSYA VE ABD'NİN AFGANİSTAN HEZİMETLERİ

Sosyal medyada ise İngiltere'nin, Rusya'nın ve Amerika'nın Afganistan'da yaşadığı tarihi hezimet, akıllarda kalan en çarpıcı karelerle gündeme getirildi.

İlk görselde, 1839-1842 yılları arasında Afgan-İngiliz Savaşı sonucunda ülkeyi terk eden İngiliz askeri tabloya işlenirken, ikinci fotoğrafta 1989 yılında Afganistan'dan çıkan son Sovyet askeri var. Son kare ise bugüne ait. Uluslararası medya, Afganistan'dan çekilen son ABD askerinin gece görüş kamerasındaki görüntüsünü yayınladı.

TALİBAN'IN AFGANİSTAN'A HAKİM OLMA SÜRECİ

ABD ile Taliban arasında Şubat 2020'de varılan barış anlaşması çerçevesinde bu yıl uluslararası güçlerin Afganistan'dan geri çekilme süreci başladı.

Anlaşma, yabancı güçlere saldırılmamasını öngörürken Taliban'ın Afgan güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine dair hüküm getirmedi.

Afgan hükümetiyle Doha'daki müzakereleri devam ettiren Taliban, eş zamanlı şekilde, hazirandan bu yana şiddetli saldırılarla Afganistan'da birçok ilçeye, son bir ayda da vilayet merkezlerine hızla hakim oldu.

Başkent Kabil'i kuşatan Taliban, 15 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeyi terk etmesinin ardından kenti çatışmasız şekilde kontrolüne aldı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 80
  • ARZU 2 yıl önce Şikayet Et
    ne zaferi akıl alır gibi değil.afganistanı sömürdü kullandı işi bitti gitti.komedi.
    Cevapla
  • mho 2 yıl önce Şikayet Et
    Bütün lityum kaynaklarını sömürdü. Ülkenin geleceğini çaldı. Müslümanı müslümana kırdırdı. 40 küsür senedir ülke yangın içinde. Yazik ya... Allah kâfirlerin belasını versin inşallah...
    Cevapla
  • sezer 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendinizi avutmayın gittiler ama 100 yıl belini doğrultamayacak hale getirip öyle gittiler
    Cevapla
  • Kafkasyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte emperyalizmin mağlup olduğu kareler. Ama Dünya üzerinde emperyalizm hiç bitmez. Kainatın yaratıcı Mevlam Kuranı kerimi de İslamın ve haçın savaşı kıyamete kadar devam edecektir. Sureyi enam 102 ila 105 ayetleri
    Cevapla
  • üsküplü 2 yıl önce Şikayet Et
    taliban kendisi zaten Amerika kuklası amerikan askeri terk etti güldürmeyin insani
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!