Akıncı TİHA Yunan basınında: Fatih'in ateş topları gibi

Yunanistan'dan çeşitli medya kuruluşları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı Akıncı TİHA törenini gündeme taşıdı. İHA teknolojisinde Türkiye'nin gücüne güç katmaya devam ettiği kaydedildi.

GİRİŞ 31.08.2021 11:29 GÜNCELLEME 31.08.2021 11:30
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Ürettiği İHA ve SİHA'larla yurt içi ve sınır ötesi operasyonlarda etkili sonuçlar alan Türkiye, insansız hava aracı teknolojisini Akıncı TİHA ile bir adım öne taşıdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çorlu'da katıldığı BAYKAR Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) Teslimat Töreni, Yunan basınında geniş yer buldu.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİ GÜNDEMDE: TÜRKİYE'NİN RIZASINI ARAYACAKLAR

Kathimerini gazetesi, Erdoğan'ın törende yaptığı konuşmada kullandığı "Bölgemizde bir taşı bile yerinden oynatmak isteyen önce Türkiye'nin rızasını arayacak" şeklindeki ifadeye dikkat çekti.

"TÜRKİYE GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR"

Erdoğan'ın, Akıncı'nın "bölgede ve dünyada huzurun, güvenin, barışın ve adaletin tesisi için samimi gayret gösteren Türkiye'nin gücüne güç katacağını" vurguladığı aktarıldı.

"TÜM DÜNYA TARAFINDAN TANINIYOR"

Proto Thema da Taarruzi İnsansız Hava Aracı Akıncı ile birlikte Türkiye'nin, bu teknolojide dünyanın en ileri üç ülkesinden biri haline geldiğini yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türk savunma sanayiinin özellikle insansız hava aracı yapımı noktasındaki potansiyelinden övgüyle söz ettiği belirtildi.

Erdoğan'ın "Türkiye'nin son 19 yılda yazdığı başarı hikayesinde savunma sanayimiz başrol oynadı. İHA teknolojilerinde ulaştığımız seviye, tüm dünya tarafından tanınan savunma yeteneklerimizin başarısını simgeliyor" şeklindeki açıklamasına yer verildi.

TSK'ya teslim edilen Akıncı TİHA ABD basınında: Erdoğan'ın yeni hedefi...TSK'ya teslim edilen Akıncı TİHA ABD basınında: Erdoğan'ın yeni hedefi...

"FATİH'İN ATEŞ TOPLARI GİBİ"

Kimi Yunan yayın kuruluşları, üstün özelliklere sahip Akıncı TİHA'yı Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethettiği sırada kullandığı ateş toplarına benzetti.

Erdoğan'ın TİHA'yı imzaladığı an ve TİHA'ların etrafını saran BAYKAR Savunma çalışanlarının kalabalık görüntüsü, Yunan halkına aktarıldı.

YORUMLAR 15
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP zihniyeti anca dansöz oynatsin Z kusagida saksaklasin hizmet etmek her yiğidin harcı değil..
    Cevapla
  • Sabır Meşhur İzle 2 yıl önce Şikayet Et
    Hans anladı, Hasan anlamadı..
    Cevapla
  • Mahmut kurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunanlılar sizde seyredin bizim tihalari ,elbet bir gün dizide Tıklayacaklar
    Cevapla
  • Yakub 2 yıl önce Şikayet Et
    Sıra Kudüs Mescidi Aksada. Kıbrıs bayrağında boşuna iki tane çizgi yoktur. İsrail’in ümüğü sıkıldı , mavi vatan deniz gücü artı hava gücü.
    Cevapla
  • FANİ YOLCU 2 yıl önce Şikayet Et
    Çoook şükür Elhamdülillah Fatihin torunları böyle olmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe