Alman siyasetçi: Afgan göçmenleri silahla durduralım

Almanya'da göç ve İslam'a olan karşıtlığıyla tanınan Tino Chrupalla, Almanya'ya muhtemel Afgan göçü konusunda faşist sözlere imza attı. Alman siyasetçi Chrupalla, göçmen akınının silahla durdurulması gerektiğini savundu.

Alman siyasetçi: Afgan göçmenleri silahla durduralım
Alman siyasetçi: Afgan göçmenleri silahla durduralım
GİRİŞ 03.09.2021 10:47 GÜNCELLEME 03.09.2021 10:48
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Almanya'da halk, 26 Eylül'de düzenlenecek genel seçimler için sandık başına giderek ülkenin yeni başbakanını belirleyecek.

Avrupa ülkesindeki seçimler, Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'ın ardından binlerce Afgan'ın ülkeyi terk etme yollarını aramaya başladığı bir dönemde gerçekleştirilecek.

Çavuşoğlu'ndan AB'ye Afganistan mesajı: 'Parasını veriyoruz tutun' anlayışı olmazÇavuşoğlu'ndan AB'ye Afganistan mesajı: 'Parasını veriyoruz tutun' anlayışı olmaz

"SIĞINMACILARA KAPILARI AÇAMAYIZ"

Göç ve İslam karşıtı olmasıyla bilinen Almanya için Alternatif (AfD) Partisi Genel Başkanı Tino Chrupalla, Afganistan konusundaki düşüncelerini paylaştı.

Almanya'nın kapılarını sığınmacılara açamayacağını savunan Chrupalla, "Sadece Alman kurumları için çalışma kriteri de Almanya'ya kabul edilme noktasında yeterli olmamalı" şeklinde konuştu.

Son dakika haberi: İçişleri'nden 81 ile yeni genelgeİçişleri'nden 81 ile yeni genelge

"GÖÇMENLERE KARŞI GEREKİRSE SİLAH KULLANALIM"

Afganistan'ın yanı sıra diğer ülkelerden de göçmen alınmasını reddeden Chrupalla, Deutsche Welle'ye yaptığı açıklamada, Afgan sığınmacılar için "Sınırdan geri çevrilmeliler" dedi.

Olası göçmen akınına karşı tartışmalı görüşünü paylaşan Chrupalla, "Almanya'nın sınırlarını korumakla görevli güvenlik güçleri var. Sınır güvenlik güçleri, bunu gerekirse silah kullanarak yerine getirmekle yükümlü" ifadesini kullandı.

"AFGANİSTAN'DAN GÖÇ İSTEMİYORUZ"

"Yeni bir göç dalgası istemiyoruz, Afganistan'dan da istemiyoruz" diyen Alman siyasetçi, Afgan halkının yüzde 99'unun Taliban'ın yönetimde olmasından memnuniyet duyduğunu öne sürdü.

Tino Chrupalla, "Almanya için çalışmış Afganların yarısının Almanya'ya gitmek istemediği" şeklindeki iddiasını da sözlerine ekledi.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE
YORUMLAR 76
  • Atakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam haklı bizim yüzümüzün yumuşaklığından apışaramız hiç kurumuyor bizde ülke olarak 84 milyonu düşünmeliyiz gerisi bizim sorunumuz değil olmamalıdır açız diyorlar hepsinde 7-8 çocuk var
    Cevapla
  • Atakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir millet başka bir millete bakmaya beslemeye mecbur değildir sınır güvenliği için gerekirse bizim askerlerinde silah kullanması gerekir hudut namustur
    Cevapla
  • İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu göçmen konusunda şöyle bir yanılgı var,siz zannediyor musunuz burdaki göçmenler türkiyeyi seviyor ve müteşekkür,adamlar türkiyeden nefret ediyor ve kızıyor türkiye bizi zorla avrupaya gitmekten alıkoydu şimdi de duvarlar yapıldı hiç şansımız yok avrupaya gitmeye,türkiye suriye topraklarına çökmek için suriyelileri burda tutuyor,türkiyenin nesini sevelim sizin gençleriniz burdan yurt dışına kaçıyor diyorlar. Bunlar bizim çocuklarımızın başına yarın öbür gün bela olacak avrupalı yaşadı gördü onun için almak istemiyor.
    Cevapla
  • KÜRŞAD 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz alırız zaten siz boşa silahlanmayın bize gelsinler Adam haklı her kes adam olacak ülkesine vatanına toprağına sahip çıkacak sen çalış üret kazan ülken çin gerekir se öl ama adamlar gelsin senin ülkene toprağına refahına ortak olsun huzurunu kaçırsın
    Cevapla
  • Okur 2 yıl önce Şikayet Et
    Alman askerler Afganistan'a giderken neden silahla durdurmadın?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'AK Parti çoğunluktayken yapamıyorduk' diyerek duyurdular! İBB'den özelleştirme kararı
AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe: Sorumluluğu üstüme alıyorum