Katar'dan Türkiye açıklaması! Taliban'dan da Pençşir'e askeri operasyon kararı

Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna konuşan Taliban yetkilisi, Ahmed Mesud ile müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine ele geçirilemeyen tek vilayet Pençşir'e askeri operasyon başlatma kararı aldıklarını söyledi.

GİRİŞ 02.09.2021 13:13 GÜNCELLEME 02.09.2021 15:43
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

ABD'nin askerlerini Afganistan'dan çekmesiyle 20 yıllık işgal dönemi sona erdi.

Başkent Kabil dahil ülkenin neredeyse tamamına hakim olan Taliban'ın alamadığı tek vilayet Pençşir.

Ahmed Şah Mesud'un oğlu Ahmed Mesud önderliğinde toplanan Taliban karşıtı direniş grupları, Kabil'e yaklaşık 50 kilometre uzaktaki Pencşir'e konuşlanmıştı.

Bölgeyi savaşarak almak istemediğini açıklayan Taliban, daha fazla kan dökülmemesi için direniş hareketiyle müzakerelere başladı.

Ahmed Mesud (en sağda), direnişçileri ve Pençşir vadisi

GÖRÜŞMELERDEN SONUÇ ÇIKMADI

Ancak bugün gelen son dakika haberine göre; Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna konuşan Taliban yetkilisi, Ahmed Mesud ile yapılan müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi.

ASKERİ OPERASYON KARARI

Yetkili, bu sebepten dolayı ele geçirilemeyen tek vilayet Pençşir'e askeri operasyon başlatma kararı aldıklarını belirtti.

Zaten Taliban, görüşmelerin olumsuz sonuçlanması durumuna önceden hazırlık yapmış ve çok sayıda birliğini bölgeye göndermişti.

Teknik ekibi taşıyan Katar'a ait askeri jet Kabil'e indiTeknik ekibi taşıyan Katar'a ait askeri jet Kabil'e indi

İÇ HAT UÇUŞLARI BAŞLIYOR

Al Jazeera'ye konuşan Afganistan Sivil Havacılık Kurumu Başkanı ise, ülkeye dün gelen Katarlı teknik personelin Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'ndaki hasarı değerlendirdiğini belirterek, "İç hat uçuşları yarın başlayacak. Ancak dış uçuşlar biraz daha zaman alacak. Katar'dan hava taşımacılığında yardım isteyeceğiz ve ortaklık anlaşmaları imzalamaya hazırız" dedi.

KATAR'DAN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Katar Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Kabil Havalimanı'nın işletilmesi konusunda bir açıklama yaptı. Dışişleri'nden yapılan açıklamada "Türkiye ile Kabil Havalimanı'nın işletilmesine teknik destek verme ihtimali üzerinde çalışıyoruz" ifadelerine yer verildi.

İngiltere: Taliban'ı tanımayacağızİngiltere: Taliban'ı tanımayacağız

İNGİLTERE: TALİBAN'I TANIMAYACAĞIZ

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab da İngiltere'nin Taliban'ı tanımayacağını ancak Taliban'la iletişim kurmaları gerektiğini söyledi.

Raab ayrıca, Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın işletilmesi mevzusunun da Taliban için bir test olduğunu kaydetti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 98
  • Mehmet keser01 2 yıl önce Şikayet Et
    Afganistan ordusu ne oldu? O kadar Afgan asker polisi yetiştirildi de nereye gitti bu ordu
    Cevapla
  • cengiz beşir 2 yıl önce Şikayet Et
    onlar suriyelilerin başlattığını bitirmek için şimdi akın akın ülkemize geliyorlar. o gün geldiğinde bu ırkçılar nerede, neden bizi kurtarmıyorlar diye acılı bir bekleyiş içine gireceksiniz...
    Cevapla
  • Burhan 2 yıl önce Şikayet Et
    1 aydır on binlerce insan tahliye ediliyor görmüyor musun?
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Nato nun cani cehenneme
    Cevapla
  • Lao Tuzlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Taliban yıllar önce bu bölgeyi ele geçiremedi o zaman pencap arslani Ahmed Sah Mesud vardı... Taliban fedailerini bomba ile donatip hashasiler misali infilak ettirip Ahmed Şah Mesudu şehid etti...Taliban hashasiler gibi fedaileri olup tehlikeli bir harekettir..Pensir cok dağlık bir bölgedir...Taliban buseferde bu bölgeyi ele geciremez...Taliban ABD ye ne taviz verip iktidarı ele geçirdi belli değil yakinda bu soruyada cevap vereceğiz
    Cevapla
  • Kayan yildiz 2 yıl önce Şikayet Et
    ingiltereye ne oluyor.? Birakin bu insanlari kendi hallerine.! ingiltere amerikanin ayri cins bir köpegidir.Taliban kisa zamanda ADAM olur..20 yil insanlik di$i muameleler yaptiniz bu insanlar def olun cehenemin dibine kadar yolunuz var def olun.
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Kabil TALİBAN HAVAALANINI işletme konusunu İki defa düşünmek gerekecek olaylar cereyan ediyor; DOHA da. EVET Taliban Uyuşturucunun serbest olduğu bir ülke ile Havaalanı işletmesi konunu müzakere ediyor. Havaalanı GÜVENLİK ve LOJİSTİK (dış haylar kargo vb.)....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim