Güney Kıbrıs'ta öğretmenlere tepki çeken Atatürk talimatı

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne bağlı Eğitim Bakanlığı, yolladığı genelge ile öğretmenlerden, "Oxford Discover Futures 3 Workbook" isimli kitapta Atatürk'ün yer aldığı sayfayı öğrencilere dağıtmadan önce yırtmalarını istedi.

Güney Kıbrıs'ta öğretmenlere tepki çeken Atatürk talimatı
Güney Kıbrıs'ta öğretmenlere tepki çeken Atatürk talimatı
GİRİŞ 08.09.2021 12:41 GÜNCELLEME 08.09.2021 18:05
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) Eğitim Bakanlığının, orta eğitim öğretmenlerinden, "Oxford Discover Futures 3 Workbook" isimli kitabı öğrencilere dağıtmadan önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bölümün yer aldığı 36'ncı sayfasını "yırtmaları" yönünde talimat içeren genelge gönderdiği bildirildi.

Sigmalive'de yer alan habere göre, öğretmenlere "acil" vurgusuyla elektronik ortamda gönderilen genelgede, yırtılması talimatı verilen sayfada, "Türkiye'nin en büyük kahramanı" başlığı altında Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sanat dünyasının kahramanları olarak da Frida Kahlo ile Diego Rivera işleniyor.

Öğretmenler, sosyal medya grupları üzerinden yırtılması talimatı verilen sayfanın Atatürk ile ilgili olduğu bilgisini paylaşırken, Rum Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (OELMEK) Başkanı Kostas Hacisavvas, Rum Eğitim Bakanı'ndan izahat istedi.

Hacisavvas, "Önümüzdeki günlerde Eğitim Bakanlığında yapacağımız görüşmede, ilgili kararı gündeme getiren sebepler hakkında izahat isteyeceğiz. Görüşmemiz, eğitimle ilgili başka ciddi konuları ele almak maksadıyla gerçekleşecek. Meslektaşlarıma, genelgeyle ilgili soruları ileteceğime dair söz verdim" ifadesini kullandı.

TÜRKİYE'DEN TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından okullarda okutulan ders kitabından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anlatıldığı sayfanın yırtılması yönünde verilen talimata tepki gösterilerek, "Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) tarafından, okullarda okutulan bir ders kitabından, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anlatıldığı sayfanın yırtılması yönünde verilen talimat, Rum Yönetiminin ülkemize ve KKTC'ye karşı çarpık zihniyetinin ulaştığı radikal düzeyi ortaya koymaktadır. GKRY'nin bu çağdışı, düşmanca ve kabul edilmez tutumunu şiddetle kınıyoruz. Kıbrıs meselesini yıllardır çözümsüzlüğe mahkum eden GKRY'nin bu son eylemi, Ada'da Kıbrıs Türkleriyle sadece iktidarı ve refahı paylaşmaya değil, birlikte yaşamaya dahi tahammüllerinin olmadığını göstermektedir" açıklamasını yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • sonuçta 2 yıl önce Şikayet Et
    Yüce milletimizin ve tarihimizin en büyük kahramanı Mustafa Kemal değildir. İçlerinden sadece 1 tanesidir. Atatürk'e sıra gelinceye kadar kimleri kimleri sayamıyoruz. Mesela Fatih Sultan Mehmet dedemizi, Kanuni Süleyman dedemizi, Yavuz Sultan Selim dedemizi, Müslüman'ım diyen anladı onu.
    Cevapla
  • Mücahit 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz Müslümanız ve İslam düşmanı biri bizim kahramanımız değil ancak düşmanımız olur. Böyle net olmayan şeyler yazacağınıza imabınıza halel getirmeyin hiç yazmayın daha iyi
    Cevapla
  • xyz 2 yıl önce Şikayet Et
    Yoo en büyük kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk tür
    Cevapla
  • Fıtık 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Kılıçdaroğlundan, Güney Kıbrısa Rumca NUTUK kitabı dağıtmasını bekliyoruz. Çare NUTUK
    Cevapla
  • ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar çok Atatürk düşmanı rum yunan var.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet bir taneside İstanbul il başkanınız kaftancıoğlu
    Cevapla
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    A Atatürkçü maskesi ile emanet İstanbulu iki senede yaşanmaz hale getirmeyi başaran zat değil miydi baş piskopos heykeli diken pkk nın siyasi kolu parti ile kolkola giren..Gazi Mustafa Kemalin kemiklerini sızlatmaya devam eden bağımsız Türkiyeye karşı empeeyal güçlerib maşasıdır nokta
    Cevapla
  • Yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada insanlığa gönderilen tek örnek HZ MUHAMMED dir. putperesliğin luzumu yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!