Afganistan'dan kaçan Eşref Gani özür diledi: Size bir açıklama borçluyum

Taliban'ın Kabil'e girmesi sonrası ülkeyi terk eden Afganistan'ın eski Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Kabil'den kaçtığı için ülke halkından özür diledi. Para kaçırdığı iddialarını reddeden Gani, mali soruşturma açılmasını teklif etti.

Afganistan'dan kaçan Eşref Gani özür diledi: Size bir açıklama borçluyum
Afganistan'dan kaçan Eşref Gani özür diledi: Size bir açıklama borçluyum
GİRİŞ 08.09.2021 16:29 GÜNCELLEME 08.09.2021 17:05
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Başkent Kabil'in 15 Ağustos'ta Taliban tarafından ele geçirilmesinden sonra ailesiyle birlikte ülkeden kaçan Afganistan'ın eski Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Afganistan'ı terk edişiyle alakalı ilk kez konuştu.

"HAYATIMIN EN ZOR KARARIYDI"

Gani, güvenlik görevlilerinin tavsiyesi üzerine ülkeyi terk ettiğini söyledi.

"Afgan halkına, Taliban'ın beklenmedik bir şekilde şehre girmesinin ardından 15 Ağustos'ta Kabil'den aniden ayrıldığım için bir açıklama borçluyum. 1990'ların iç savaşı sırasında şehrin yaşadığı aynı korkunç savaş ortamının tekrar yaşanmaması için, ülkeyi terk etmemi tavsiye eden saray güvenliğinin ısrarı üzerine ayrıldım" diyen Gani, Kabil'den ayrılmanın "hayatının en zor kararı" olduğunu söyleyerek, bu kararı almanın, Kabil'i ve halkı kurtarmanın tek yolu olduğuna inandığını söyledi.

"AFGAN HALKINDAN ÖZÜR DİLERİM"

"Görevimi farklı bir şeklide sonlandıramadığım için Afgan halkından özür dilerim" diyen Gani, "Niyetim, 20 yıl boyunca Afgan halkının demokratik, müreffeh ve egemen bir devlet inşa etme yolunda çalışmasına yardım ettikten sonra, asla halkı ve Afganistan'ın gelecek vizyonunu terk etmek değildi. Afgan halkına olan bağlılığım hiçbir zaman sarsılmadı ve hayatımın geri kalanında da bana rehberlik edecek" ifadelerini kullandı.

"PARA KAÇIRMADIM"

Gani ayrıca, ülkeden kaçarken Afgan halkına ait milyonlarca doları aldığına dair iddialara da değindi ve suçlamaları reddetti.

Gani, para kaçırmadığına dair gerekirse BM veya başka bir yargı organı tarafından yürütülecek mali soruşturmayı memnuniyetle karşılayacağını söyledi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 52
  • Muaz 2 yıl önce Şikayet Et
    20 yıl boyunca ne yaptın Afganistan için onları söyle önce?
    Cevapla
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    sultan vahideddin icinde kacti demislerdi
    Cevapla
  • aha 2 yıl önce Şikayet Et
    dürüstlük ve sahtekarlık bu zamanda aynı rafda satılıyor.
    Cevapla
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    masona benziyor
    Cevapla
  • torabora 2 yıl önce Şikayet Et
    adam isteseydi ülkesinde kalır onbinlerce kardeş kanı dökülümesine sebeb olabilirdi ve yıllarca yıllarca da bu adam koltuğunda oturabilirdi.sizce onbinlerce müslümanın kanının dökülmesini engellemekle yanlış mı yaptı sizcede?
    Cevapla
  • makir 2 yıl önce Şikayet Et
    şakir 15 temmuzda sahaya inen büyük Türk milletinin de """ o an """ için askeri yoktu. anladın mı? bazen her şey bir kıvılvım, bir ses, bir insan ile başlar. çığ da önce kartopu kadardır ve yuvarlandıkça büyür...
    Cevapla
  • Şakir 2 yıl önce Şikayet Et
    Askeri mi vardı Taliban'a direnecek? Saçmalama
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'