Afganistan'ın yeni başbakanından ilk açıklama

Afganistan'ın yeni Başbakanı Molla Muhammed Hasan Akhund, yaptığı ilk açıklamada, eski hükümet yetkililerini, büyükelçilerini ve yardım kuruluşlarını ülkeye dönmeye çağırarak, "Güvenliklerini garanti ediyoruz" dedi.

GİRİŞ 09.09.2021 14:13 GÜNCELLEME 10.09.2021 09:27
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

15 Ağustos'ta başkent Kabil'i alarak Afganistan'da kontrolü ele alan Taliban, beklenen geçici hükümeti açıkladı.

Geçici hükümete, Taliban'ın kurucusu Molla Muhammed Ömer'le yıllarca yan yana çalışan Molla Muhammed Hasan Akhund Başbakanlık edecek.

Molla Akhund, görevi teslim alışından sonra ilk kez açıklama yaptı.

AF VAADİNİ YİNELEDİ: GÜVENLİĞİNİZİ GARANTİ EDİYORUZ

Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna konuşan Akhund, "Eski yetkilileri ülkeye geri dönmeye çağırıyoruz. Güvenliklerini garanti ediyoruz" dedi.

Akhund ayrıca, Taliban'ın af vaadini yineleyerek, "2001 işgalinden sonra ABD ve onun desteklediği yönetimle birlikte çalışan herkesi af edeceğiz" dedi.

Türkiye ve Rusya'dan Afganistan açıklaması! Taliban'dan 'genel af' kararıTaliban'dan 'genel af' kararı

"DÜNYAYLA İYİ İLİŞKİLER KURACAĞIZ"

Elçiliklerin, diplomatların ve yardım kuruluşlarının da güvenliğini sağlayacaklarını belirten Akhund, dünyayla iyi ilişkiler kurmak istediklerini kaydetti.

Afganistan'dan kaçan Eşref Gani özür diledi: Size bir açıklama borçluyumAfganistan'dan kaçan Eşref Gani özür diledi: Size bir açıklama borçluyum

"KAN DÖKME DÖNEMİ SONA ERDİ"

"Savaştan harap olmuş Afganistan'ın yeniden inşası gibi büyük bir görevle karşı karşıyayız" diyen Akhund, "Afganistan'da bu tarihi an için büyük can ve mal kayıplarına uğradık. Afganistan'da kan dökme, öldürme ve insanları aşağılama dönemi sona erdi. Çünkü bunun bedelini çok ağır ödedik" ifadelerini kullandı.

"İSLAM ESASLI BİR YÖNETİMİ BENİMSEYECEĞİZ"

Akhund, ülkede İslami bir sistem kurmak için çaba sarf ettiklerini söyledi.

HAVALİMANI YAKINDA AÇILABİLİR

Öte yandan Katar'dan yapılan yeni bir açıklamada, Kabil Havalimanının yüzde 90'ının hazır olduğunu, operasyonlarına yakında başlayabileceğini söyleyerek, "Ancak havaalanının yeniden açılması kademeli olacak" denildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 101
  • TOPRAK 2 yıl önce Şikayet Et
    Kabine; Arananlar listesi gibi. Neyse; Niyet gerçekten hayırsa, akıbetiniz de hayrolsun. Değilse; Allah'a havale. Bir de; Mağara kaçkını gibi giyinmeyi bırakıp, sakallarınızı düzeltin. Kazıtın demiyorum. Zira; Sakal erkeğin süsüdür. Ama sizin bakımsız ve şekilsiz bıraktığınız sakal ve giyim kuşamınız islamı insanlığa kötü örnek olarak gösteriyor. Buna hakkınız yok. Müslüman temiz ve bakımlı olur. Ezik görünümlü değil, heybetli olur.
    Cevapla
  • Başdaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Taliban, Talebe, Tullab medrese eğitimi görmüş insanlardır, Medrese eğitimi, Dünyada en verimli eğitim şeklidir, öğrenciye hiçbir konu öğrenilmeden atlanmaz, hem toplu,halde ders anlatılır, hem zayıf talebeler hocalarla birebir geri kaldıkları konular çalışılır. İnsanları İslam'dan soğutulmağa çalışıldığı gibi bu Medrese sistemi de kötülenmiştir, Halbuki medrese eğitimi gören icazet aldığında DOKTORA YAPMIŞ KADAR İHTİSAS SAHİBİDİR,Taliban'ın çoğu böyledir, Afgan halkı,için İslam her şeyden önce gelir, Yoksa imparatorlukları perişan eden halk olmazladı.Kendilerini ispat ettiler Kimbilir,Allah Bayrağı bu halka teslim edebilir, En iyisini Allah bilir,
    Cevapla
  • Erima 2 yıl önce Şikayet Et
    belliki turkiyeyi kabul etmiyorlar gibi, cin ile rusyadan yeteri destegi alinca. turkiyenin borusu otmez oldu afghanistanda gibi gibi qatar ilk ucagini gonderdi, imajini duzeltiyor dunyaya mesaj veriyor. turkiyede godnerip gucunu gostermeli sahada variz demeli...
    Cevapla
  • Atabey 2 yıl önce Şikayet Et
    Talibana tam destek olalım... Laik çağdaş rejim dediniz ülke ne hale geldi ne aile kaldı ne ahlak ne maneviyat.. Nesil bozuldu aile çöktü taciz tecavüz arttı şiddet arttı. . Kültür yozlaştı...Müslüman Türk milletinin değerleri altüst oldu ne Yazık ki
    Cevapla
  • ihsan kastamonu 2 yıl önce Şikayet Et
    çok doğrü türkiye özbenliyi tamamen yok olma yolun hızla ilerliyor kısa zamanda çare bulunmalı
    Cevapla
  • Burcin 2 yıl önce Şikayet Et
    Afganistana git seni kim tutuyor al sülaleni güle güle burası laik Türkiye cumhuriyeti ayrıca 20 yıldır ülkeyi yöneten kim şaka gibisiniz
    Cevapla
  • Ahmet bey 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah dediğin gibi olur
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamın soyadı Akhun... Bölgede 2000 yıldır Türk soyundan geldiğini söyleyerek övünme vardır. Türki devletler dışında hepsi ''Akhunlar'' dan geldiklerini iddia ederler. Zaten batının asıl korkusu budur.
    Cevapla
  • Yavuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulan ne kadar cahil ve Irkçısın, her şeyi Irkınıza Irkçılığınıza bağlıyorsunuz, yemin ediyorum bu cahilliğine güldüm :) Kahrolsun Irkçılar hele hele kara cahiller kahru perişan olsun, açıklayayım da sayemde bir şey öğrenmiş ol. Akhund özellikle İran, Pakistan ve Afganistan gibi ülkelerde islam ailemlerine verilen bir ünvandır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli: İran-İsrail gerilimi tiyatrodur
Seçim sonrası ilk kabine toplantısı! İşte masadaki 4 kritik başlık! Gözler Erdoğan'da