NATO'dan Taliban'a uyarı: Taahhütlerini yerine getir

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD ve Almanya tarafından düzenlenen Afganistan konulu toplantıda Taliban'ın taahhütlerini yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

NATO'dan Taliban'a uyarı: Taahhütlerini yerine getir
NATO'dan Taliban'a uyarı: Taahhütlerini yerine getir
GİRİŞ 08.09.2021 20:25 GÜNCELLEME 08.09.2021 20:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

NATO'dan yapılan açıklamaya göre, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ve Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın ortaklaşa düzenlediği toplantıda konuşma yapan Stoltenberg, Taliban'ın terörizm, insan hakları ve Afganistan'ı terk etmek isteyenlerin güvenli şekilde ayrılmaları konusunda sözlerini tutması gerektiğini vurguladı.

NATO'nun Afganistan'dan ayrılara kadar terörle mücadelede kazanımlar elde ettiğini dile getiren Stoltenberg, NATO'nun bu ülkedeki varlığının bölgesel güvenlik ve istikrarı onlarca yıl boyunca geliştirdiğini belirtti.

Stoltenberg, gelecekte terör gruplarının Afganistan'da yeniden yapılanmasına izin verilmemesi, tüm NATO müttefiklerinin terörle mücadelede birlikte durması gerektiğini ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Namyelüs 2 yıl önce Şikayet Et
    Önce NATO olarak taahhütlerini yerine getir;Türkiye'ye saldıran PYD ile savaş.Hani bir ülkeye savaş açan NATO'ya savaş açmış olur diyordun da.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
36 bin sağlık personeli alınacak!
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!