Taliban yönetimi Afganistan'da altyapı çalışmalarına başladı

Yeni hükümetin kurulduğu Afganistan'da, Taliban mensupları sokağa inip şehirleri temizlemeye başladı. Savaş dolayısıyla zarar gören altyapının ise, yavaş yavaş onarılmaya başlandığı belirtildi.

Taliban yönetimi Afganistan'da altyapı çalışmalarına başladı
Taliban yönetimi Afganistan'da altyapı çalışmalarına başladı
GİRİŞ 10.09.2021 10:56 GÜNCELLEME 10.09.2021 10:56
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Yeni hükümetin kurulduğu Afganistan'da Taliban mensupları sokağa indi.

Ekonomik yetersizlikler nedeniyle sağlanamayan temel hizmetler Taliban tarafından gönüllü olarak sağlanmaya başlandı.

Taliban'ın sözcülerinden Süheyl Şahin, Taliban'ın altyapı çalışmalarına başladığını yayınladığı video ile duyurdu:

"Yurttaşlarım, Afganistan'ı kurtarmak için kanımızı akıtıyorduk, şimdi de Afganistan'ı yeniden inşa etmek için ter dökelim."

Kabil'de belediye başkanı yol çalışmalarına sahada eşlik ederken, Taliban'ın ana merkezi durumundaki Kandahar'dan da görüntüler geldi.

Kandahar Belediyesi öncülüğünde 16 ilçe belediye başkanı, yardımcıları, gazeteciler, STK temsilcileri ve bölge halkıyla şehir temizliği yaptı.

Ellerine aldıkları süpürgelerle temizlenmedik yer bırakmayan yetkililer, bu çalışmayı ülke geneline yaymayı amaçlıyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 103
  • Neco 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Allah ve resülün yolundan ayrılmazlar
    Cevapla
  • halil 2 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Ah sizi bir rahat bıraksalar
    Cevapla
  • Yakub 2 yıl önce Şikayet Et
    Taliban Milleti harekete geçirmeyi başarır ise ve dahi Türkiye, Pakistan, Azerbaycan , Katar yardımı olursa kısa sürede zengin ve güçlü ülke olur inşaAllah. Zalim devletler Afganistan ‘ı neden işgal ettiğini bilmeyen yok. Yinede söyleyelim , Afganistan maden zengini zengin bir ülke. Ey Afganlılar , ülkenize dönün bu zenginliğe sahip olun yoksa sizi sahte demokrat Amerika Avrupa sahtekarları fitneler ile aranıza kin tohumları atıyor.
    Cevapla
  • Başdaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Biri,Taliban'ın sakallarına kafayı takmış, Yok arananlar listesi filan, Ayıptır günahtır, Müslüman'ız güya, yerden yere vurmayan kalmadı, Aranalar listesi gibi diyene cevabım: Kim arama listesine koymuş bunları, ABD, koymuş, Bütün Kahramanlar'a aynı şey yapılmıştır, Hayat tarzları, sakal ve sarıklarıyla Müslümandırlar, Kravat takmalarını düşünen varsa öte dursun, Sakallarını düzeltecek zamanları bile olmadı henüz,Müslüman'a düşen yardım ve dua etmek olmalıdır. İstiklal savaşımızda Afganlı, Keşmirli ve Pakistanlı Müslümanlar kadınlarının yüzük ve küpelerini çıkartıp bize yolladıklarını unutmayalım, Belli olmaz Allah, Bayrağı bu halka teslim edebilir,Takdir Allah'ındır
    Cevapla
  • emre19 2 yıl önce Şikayet Et
    Savastira savastira gucleri heba oldu gitti. Iki yakalari bir araya gelmiyor. Bu insanlar gercekte guclu bi iradaye sahipler adeta yok etmek icin Amerkasi ,Rusyasi siraya girdi.milyarca dolarlarini heba ettiler.yinede bir karis topraklarini vermediler..vatan sevgisi budur iste vatan icin olmeyi bilmeyenler vatansis yurtsuz kalir.Selam olsun Afganistanli din kardeslerimize
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması