Ukrayna 'TB2 İHA' planını duyurdu!

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy, 2021-2022 için 4 adet Bayraktar TB2 tipi insansız hava aracı (İHA) kompleksi daha satın almayı planladıklarını açıkladı.

Ukrayna 'TB2 İHA' planını duyurdu!
Ukrayna 'TB2 İHA' planını duyurdu!
GİRİŞ 12.09.2021 22:54 GÜNCELLEME 12.09.2021 22:56
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Zalujnıy, Report haber ajansına yaptığı açıklamada, bu sene 1 adet TB2 İHA kompleksini envanterlerine kattıklarını hatırlattı. 2021-2022 için de 4 kompleks daha almayı planladıklarını söyleyen Zalujnıy, "Ayrıca gelecekte, böyle droneleri yerli üretim olarak envanterimize dahil etmek niyetindeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Zalujnıy, bunları almanın yeterli olmadığını, onları etkili bir şekilde kullanmayı öğrenmeleri gerektiğini belirtti.

2019'DA 6 ADET DAHA SATIN ALMIŞTI

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Türkiye'den 2019'da 6 Bayraktar TB2 İHA ve 3 yer kontrol istasyonu satın almıştı. Temmuzda da 1 adet TB2 İHA kompleksi Ukrayna Deniz Kuvvetlerine sevk edilmişti.

YORUMLAR 18
  • Ne güzel 2 yıl önce Şikayet Et
    Yerli olarak üretme Ukrayna Ne gerek var bizden alıyorsun işte
    Cevapla
  • Hans 2 yıl önce Şikayet Et
    Bedava niyetine iki alana bir hediye yaw...
    Cevapla
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk silahları korkutucu .tamam ama Rusya Ukrayna ile ugrasmasin. kırım zaten ilhak oldu. Ukrayna kırım gibi olmak istemiyor.bence Rusya ukrayna ile barış yolları arasa iyi olur çünkü Ukrayna Tb2 leri almakla aslında şunu diyor. Türkiye Rusya ile iyi partner Türkiye Rusya yi belki durdurur. Türkiye zaten Rusya nin yayılımci politikasıni yanlış bulmaktadır. Rusya Ukrayna ile iyi gelişmeler yapsa iyi olur. yarın NATO Ukrayna ile tatbikat yaparsa Karadeniz yine ısınır. Rusya kendine başka bir cephe açmış olur.
    Cevapla
  • Cix 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşşağıdaki prof onaylamışsa bu iş tamamdır
    Cevapla
  • Prof az bilmiş 2 yıl önce Şikayet Et
    Zeka fışkıran yorumlar
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımız zamanında yapılan silahlar b)Bayraktar Akıncı TİHA, Atak Faz-2 helikopterleri,Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi Hisar-A'yı ve Atmaca deniz füzesi,Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG Anadolu,Kamikaze Mini İnsansız Hava Aracı (İHA),6x6 Mayına Karşı Korumalı Araç,Havadan Taşınabilir 105 milimetre Hafifi Çekili Obüs (BORAN),Zırhlı Amfibi Hücum Aracı (ZAHA),Bozdoğan Hava-Hava Füzesi ,HGK, KGK, LGK ve Teber güdüm kitleri; SOM-A, UMTAS, L-UMTAS, OMTAS füzeleri, MAM mühimmatları
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımızın zamanında yapılan silahlar(m) ANKA AKSUNGUR,TEI TJ300 Turbojet Motoru,Milli Muharip Uçak (MMU),ULAQ Silahlı İnsansız Deniz Aracı (SİDA),AKYA Milli Ağır Torpido ,Patlayıcı Madde Keşif İmha (PMKİ) Tim Aracı.Drone’dan Atılabilir 40 mm Mini Roket,MAM-T Mini Akıllı Mühimmat.ARES 35 FPB Süratli Devriye Botu,KORKUT İHA 35mm Tek Namlulu Silah Sistemi.
    Cevapla
  • Keşanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Azimli ve sabırlı Ali kardeşime emeğinden dolayı teşekkürlerimi sunarım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsunspor - Trabzonspor! CANLI
MSB duyurdu: 13 PKK'lı terörist etkisiz!