Fransa'nın öfkesi dinmiyor: Ciddi şüphelerimiz var!

Elysee Sarayı'ndan bir kaynak, Washington'ın yeni güvenlik ittifakı kurma girişiminden Fransa'ya hiç söz etmediğini, Paris yönetiminin sözleşmeyle ilgili ciddi şüpheleri olduğunu söyledi.

Fransa'nın öfkesi dinmiyor: Ciddi şüphelerimiz var!
Fransa'nın öfkesi dinmiyor: Ciddi şüphelerimiz var!
GİRİŞ 20.09.2021 17:58 GÜNCELLEME 21.09.2021 08:09
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Elysee Başkanlık Sarayı'ndan bir kaynak, Reuters'a AUKUS anlaşması hakkında açıklamalarda bulundu.

Fransa'nın haziran ayında Avustralya ile yaptığı 40 milyar euro değerinde denizaltı sözleşmesi hakkında ciddi şüpheler duymaya başladığını açıklayan kaynak, Emmanuel Macron'un Paris'te Avustralya Başbakanı Scott Morrison ile yaptığı görüşmede sözleşmenin iptal edildiğine dair herhangi bir ipucu bulunmadığını da söyledi.

Kaynak ayrıca ABD'nin anlaşmayla ilgili hiçbir soruya cevap vermediğini de açıkladı.

DÜNYAYI KARIŞTIRAN AUKUS ANLŞAMASI

Avustralya, ABD ve İngiltere tarafından 16 Eylül'de imzalan AUKUS anlaşmasının ardından, Avustralya'nın Fransız Naval Group'la vardığı 12 geleneksel dizel elektrikli denizaltı inşasını öngören 90 milyar Avustralya doları (66 milyar ABD doları) tutarındaki sözleşmenin iptal edildiği açıklanmıştı.

Anlaşmanın iptalini "ihanet" olarak değerlendiren Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ise "sırtımızdan vurulduk" ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Drian, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un talimatıyla Fransa'nın Canberra ve Washington Büyükelçilerini danışmak amacıyla acilen geri çağırma kararı aldıklarını açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Yakub 2 yıl önce Şikayet Et
    Ortada belkide milyarlar yok. Olmayan paralar ile artistlik yapmanın bir anlamı yok.
    Cevapla
  • esteban41 2 yıl önce Şikayet Et
    haa şu olay hatırladım. iran savaş çığlıkları atmıştı ama ama it iti ızırmazdı.
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    USA. Alır, satar. Bu günlerde satıştasın Micron. Nato nun beyin ölümü gerçekleşti demiştin. Tam tersini yapıyorlar şimdi. MİCRON un Fransa sının beyini tehlikede. Travma halinde komada. Çıkış yok. Devam edecek. USA, Avrupa da Almanya, İngiltere, İsveç vb. Ülkeler ile yola devam edecek. Fransa orada yalnız kalacak. Cezalı. MİCRON çok uçtu.
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    USA takmıyor Micron u. Fransa da kendi kendine gelin güvey olur. Öncede EU da ön almak istedi Micron lu Fransa. Yunanistan a abilik tasladı.(silah satacaktı, onu zokaya aldı) Türkiye ye yaptırım yapalım diye Almanya zokaya girmedi. Ufaktan ufaklık haline gir dendi. Yetmedi, EU Natosu dedi olmadı. Afrika, Libya, Lübnan dedi, ukelalık diz boyu. Ama Micron ve ülkesinin boyu iyice kısalmış. MİCRON ve ekibi saksağan gibi şakıyor, şakacak. Dünya değişti bunlar ayak uyduramadı.
    Cevapla
  • Hakkı Dost 2 yıl önce Şikayet Et
    hepsi şirketler devleti...sömürgeci ve cani...karınları da gözleri de doymuyor...Rabbim şerlerinden korusun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı