İmamoğlu Yunanistan'da: Cumhurbaşkanlığı adaylığı sorusuna cevap! Türkiye'yi şikayet etti

Yunanistan'a 2 günlük ziyaret gerçekleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atina'ya uçmadan önce İstanbul'da Yunan gazetesine konuşarak, Türkiye'de bir yönetim sorunu olduğunu iddia etti.

GİRİŞ 21.09.2021 14:40 GÜNCELLEME 21.09.2021 15:34
Bu Habere 823 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis'in resmi konuğu olarak Atina'ya gitti.

2 günlük ziyaret (21-22 Eylül) kapsamında İmamoğlu, Atina'da Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile de bir araya geldi.

Bakoyannis (solda) Miçotakis (ortada) İmamoğlu (sağda)

İMAMOĞLU'NUN ATİNA PROGRAMI

İmamoğlu, Atina programı kapsamında Bakoyannis ile birlikte ilk olarak Akropolis'i ziyaret edecek. Daha sonra iki belediye başkanı Herod Atticus Odeon Tiyatrosu'nda İtalyan oyuncu Monica Bellucci'nin yer aldığı tek kişilik "Maria Callas-Aşk Mektupları" isimli oyunu izleyecek. Yarın da şehrin farklı noktalarına ziyaret gerçekleştirecek İmamoğlu, çarşamba günü İstanbul'a dönecek.

GÖRÜŞME ÖNCESİ RÖPORTAJ VERDİ

Yunanistan'a uçmadan önce İstanbul'da Yunan gazetesi Kathimerini'ye konuşan İmamoğlu, çok sayıda konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında saygı ve nezaket çerçevesinde bir ilişki olduğunu söyleyen İBB Başkanı, Yunanistan'ın Türkiye'nin AB üyeliğine destek verebileceğini kaydederek, İstanbul'da 1.6 milyon göçmen bulunduğunu "Böylesi bir kitleye bir kentin ve belediyenin kaynakları ile hizmet vermek mümkün değil. Bu yükün bedelini kentte yaşayan herkes ödüyor" ifadeleriyle anlattı.

Miçotakis-İmamoğlu görüşmesinden bir kare

YUNAN'A ŞİKAYET ETTİ

Yunan muhabirin "Cumhurbaşkanlığı adaylığı" sorusuna da cevap veren İmamoğlu, Türk medyasını hedef alarak, Türkiye'de bir yönetim sorunu varmış gibi göstermeye çalıştı:

"Planlarım, İstanbul'a, 16 milyona en iyi ve en adil hizmeti vermek üzerine. Şehrime ve ülkeme her alanda örnek hizmet vermek. İstanbul'u sağduyuyla yönetmek ve İstanbul'un en başarılı ve demokratik belediye başkanı olmak. Hükümete yakın Türk medyası zaten bu konuyu gündeme getirmeyi seviyor. Yunanistan'ı bu boş tartışmalarla rahatsız etmeyelim. Ama şunu söylemeden edemeyeceğim. Cumhurbaşkanına yakın gazetecilerin ve medyanın seçimlere daha uzun bir süre varken her gün cumhurbaşkanı adayı tartışması çıkarması, aslında ülkede bir yönetim sorunu olduğunun itirafıdır."

Türkiye'deki medyayı hedef alan İmamoğlu'nun, erken seçimi muhalefetin istediğine değinmemesi dikkatlerden kaçmadı.

GAZETEDEN İMAMOĞLU'NA ÖVDÜ

Yunan gazetesi ise, "Türkiye için büyük hayali olan bir belediye başkanı", "AK Parti'yi mağlup eden ilk siyasetçi", "Türkiye'de en çok tartışılan muhalefet figürü", "Akşener'in Fatih'e benzettiği adam" ifadeleriyle İmamoğlu'nu övdü.

İMAMOĞLU VE BAKOYANNİS ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Mart ayında Bakoyannis'i İstanbul'da ağırladığını anımsatan İmamoğlu, iki şehir arasındaki tarihi, kültürel, ekonomik ve insani bağları geliştirmek adına iki belediye arasındaki temasların önemine dikkati çekti.

İmamoğlu, iyi niyet ve ortak akıl olduğu sürece Türkiye ile Yunanistan arasında çözülemeyecek sorun olmadığını belirterek, bu noktada Atina ile İstanbul'u bir barış köprüsü haline getirme arzusunda olduklarını kaydetti.

Ortak meselelerin ortak bir zeminde ele alınması gerektiğini aktaran İmamoğlu, "Ege, Akdeniz ve göç meselesi gibi bölgeyi ilgilendiren tüm konularda Yunanistan ve Türkiye'nin içinde olmadığı ya da sadece birinin olduğu bir çözüm masası, çözüm masası olmaz. Ortak sorunların çözümü ortak masa ile mümkündür" ifadesini kullandı.

İmamoğlu, iki belediye olarak ortak projelere odaklanmaya gayret sarf ettiklerine dikkati çekerek, "İstanbul ve Atina, Türkiye ve Yunanistan arasında dostluk, bir tercih değil, tarih ve coğrafyanın bize dayattığı bir zorunluluktur" dedi.

Bakoyannis ise "Gelecek, başımıza gelmesini beklediğimiz şey değildir, başımıza gelmesini sağladığımız şeydir" diyerek, iki belediye arasında yürütülen diyaloğun ortak gelecek için yeni ve iyi bir başlangıç olduğunu kaydetti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 823
  • atasözü 2 yıl önce Şikayet Et
    hacı hacıyı mekkede yunan yunan atinada bulur.
    Cevapla
  • Bolulu Hasan usta 2 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlu ile micotakisin fothrafona dikkatlice bakın biri bacak bacak üstüne atmış biri normal oturmuş İmamoğlunun lider olmadığını onun birileri tarafından İBB ni koktuguna oturtuldugunun fotoğrafıdır beden dili belli ediyor lider olmadigini
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 2 yıl önce Şikayet Et
    Her şey aslına rücu eder. Sahi ne bekliyordunuz ki
    Cevapla
  • Behlüldane 2 yıl önce Şikayet Et
    Otu çekip köküne bakacaksın
    Cevapla
  • Mesut 2 yıl önce Şikayet Et
    Akp den biri gidip bu sohbeti yapsa yer yerinden oynar,akp den birileri gidip barzani ile gorusse yer yerinden oynar akp den birileri hdp ile dostluk mesajlari birliktelik gosterse yer yerinden oynar Ama ne hilmetse chp butun bunlari yapiyor ses seda yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir