Aşı kartlarını tamımayan İngiltere'ye Hindistan'dan tepki

Hindistan, İngiltere’nin Hint yetkililer tarafından verilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı sertifikasını tanımama kararını "ayrımcı politika" olarak nitelendirdi.

Aşı kartlarını tamımayan İngiltere'ye Hindistan'dan tepki
Aşı kartlarını tamımayan İngiltere'ye Hindistan'dan tepki
GİRİŞ 21.09.2021 18:27 GÜNCELLEME 21.09.2021 18:27

Hindistan, İngiltere'nin, bu ülkeye seyahat edecek vatandaşlarının Kovid-19 aşı kartlarını tanımama kararına tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden Sekreter Harsh Vardhan Shringla, geçen hafta açıklanan ve ekimde yürürlüğe girecek söz konusu kuralın çözüme kavuşturulmaması durumunda, "karşılıklı önlemler almak" zorunda kalabileceklerini belirtti.

Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar da yaptığı açıklamada, konuyu İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss ile Birleşmiş Milletler Genel Kurulu esnasında görüştüğünü söyledi.

İngiltere’nin uygulayacağı yeni kurallara göre, Hindistan üretimi AstraZeneca aşısıyla tamamen aşılanmış ziyaretçilere 10 günlük karantina uygulanacak ve bu kişilerin Kovid-19 testi yaptırmaları gerekecek.

Hindistan Serum Enstitüsünün "Covishield" adıyla ürettiği AstraZeneca aşıları İngiltere tarafından tanınmıyor. Enstitü, aşı için Avrupa Birliğine resmi onay başvurusunda bulunmamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'