Kriz gittikçe derinleşiyor! Düşman oldular! Johnson'dan Fransa'ya zehir zemberek sözler

ABD, İngiltere ve Avustralya'nın üçlü güvenlik anlaşması (AUKUS) imzalamasından sonra başlayan tartışmalar giderek büyüyor.

Kriz gittikçe derinleşiyor! Düşman oldular! Johnson'dan Fransa'ya zehir zemberek sözler
Kriz gittikçe derinleşiyor! Düşman oldular! Johnson'dan Fransa'ya zehir zemberek sözler
GİRİŞ 22.09.2021 18:26 GÜNCELLEME 22.09.2021 18:34
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, İngiltere-ABD-Avustralya arasındaki AUKUS Paktı'na tepki gösteren Fransa'ya destek vermiş, Fransa da yaşananları ihanet olarak değerlendirerek 'sırtımızdan vurulduk' demişti. İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın yaptığı son açıklamalar ise kavgayı daha da kızıştıracağa benziyor...

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Paris yönetiminin, Avustralya'nın Fransa'yla olan Denizaltı anlaşmasını iptal ederek İngiltere ve ABD ile yeni bir anlaşmaya varmasıyla ilgili öfkesini aşması gerektiğini söyledi.

Johnson, Washington ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Fransızca kelimeler de kullanarak söylemek istediği şeyin, "dünyadaki en değerli dostlarından bazılarının tüm bunları anlaması ve kendisini rahat bırakması" olduğunu söyledi.

Anlaşmanın temelde küresel güvenlik için bir adım olduğunu savunan Johnson, AUKUS anlaşması hakkında "Omuz omuza duran 3 fikirdaş müttefikin teknoloji paylaşımı için yeni bir ortaklık kurmasıdır." değerlendirmesini yaptı.

İngiliz Başbakanı, kimseyi itmeye çalışmadıklarını, örneğin anlaşmanın Çin'e karşı olmadığını, sadece bu 3 ülke arasındaki bağları ve dostluğu artırmak istediklerini öne sürdü.

AVUSTRALYA, ABD VE İNGİLTERE ARASINDAKİ AUKUS ANLAŞMASI

Avustralya, ABD ve İngiltere tarafından 16 Eylül'de imzalan AUKUS anlaşmasının ardından, Avustralya'nın Fransız Naval Group'la vardığı 12 geleneksel dizel elektrikli denizaltı inşasını öngören 90 milyar Avustralya doları (66 milyar ABD doları) tutarındaki sözleşmenin iptal edildiği açıklanmıştı.

Anlaşmanın iptalini "ihanet" olarak değerlendiren Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ise "sırtımızdan vurulduk" ifadelerini kullanmıştı.

Le Drian, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un talimatıyla Fransa'nın Canberra ve Washington Büyükelçilerini danışmak amacıyla acilen geri çağırma kararı aldıklarını açıklamıştı.

YORUMLAR 40
  • umur 2 yıl önce Şikayet Et
    Hep sen mi sırttan vuracaksın fransa Arada seni de senin gibiler sırtından vursun Tüm birliktelikleriniz yakında hep dağılacak Büyük birlik kavramı kalmayacak yakın zamanda Bu şekil ikili üçlü en fazla dörtlü Dünya değişiyor hemde çok hızlı
    Cevapla
  • dadas 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah daha beter etsin. Amin
    Cevapla
  • tarık 2 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun yiyin birbirinizi,
    Cevapla
  • kayra75 2 yıl önce Şikayet Et
    insanlığın ilk defa yüzü gülecek, ülkelerini Afrikalıların kanını dökerek emerek yaptılar
    Cevapla
  • anadolu 2 yıl önce Şikayet Et
    alçaklar faşistler soykırımcılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil