Gürcistan Başbakanı: Saakaşvili dönerse tutuklanır ve hapse girer

Avrupa Birliği, Suudi Arabistan'da yapılan reformları memnuniyetle karşıladığını, bazı haklar ve özgürlükler konusunda endişelerini yinelediğini duyurdu.

Gürcistan Başbakanı: Saakaşvili dönerse tutuklanır ve hapse girer
Gürcistan Başbakanı: Saakaşvili dönerse tutuklanır ve hapse girer
GİRİŞ 28.09.2021 15:27 GÜNCELLEME 28.09.2021 15:27

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Servisinden (EEAS) yapılan açıklamaya göre, AB ve Suudi Arabistan dün ilk İnsan Hakları Diyaloğu Toplantısı'nı gerçekleştirdi.

AB İnsan Hakları Özel Temsilcisi Eamon Gilmore ile Suudi Arabistan İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Avad Salih el-Avad'ın başkanlık ettiği, üye ülkelerden temsilcilerin gözlemci olarak yer aldığı toplantıda pek çok konunun detaylı şekilde ele alındığı duyurdu.

Açıklamaya göre, AB Suudi Arabistan'da özellikle sosyoekonomik alanda yapılan reformları memnuniyetle karşıladı.

GELECEK TOPLANTI SUUDİ ARABİSTAN'DA

Suudi Arabistan'da kadın hakları konusunda önemli adımlar atıldığı vurgulanan açıklamada, "AB, Suudi yetkilileri, kadınların tüm insan haklarından tam olarak faydalanmasının sağlanması hususunda teşvik etti." ifadesi kullanıldı.

AB'nin planlanan yargı reformları hakkında bilgi aldığı aktarılan açıklamada, AB'nin toplantıda ifade, din ve inanç ile toplanma ve dernek kurma özgürlüğünü içeren medeni ve siyasi hakların yanı sıra idam cezası konusundaki endişelerini dile getirdiği vurgulandı.

Tarafların gelecek toplantıyı 2022'de Suudi Arabistan'da yapmaya karar verdiği kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü