Almanlar Laschet’in istifa etmesini istiyor

YouGov tarafından yapılan ankete göre Almanların yüzde 68'i, Hristiyan Birlik partilerinin başbakan adayı Laschet'in tüm görevlerden istifa etmesini istiyor. Katılımcıların yalnızca yüzde 13’ü tam tersi görüşte.

Almanlar Laschet’in istifa etmesini istiyor
Almanlar Laschet’in istifa etmesini istiyor
GİRİŞ 30.09.2021 11:52 GÜNCELLEME 30.09.2021 11:52

Almanların yüzde 68'i, Hristiyan Birlik Partileri'nin (CDU/CSU) başbakan adayı Laschet'in seçim kaybından sonra tüm siyasi görevlerden istifa etmesini istiyor.

İSTİFA İSTİYORLAR

Yeni bir ankete göre halk, Angela Merkel'in merkez sağ blokundan Almanya başbakan adayı Armin Laschet'in, parlamento seçimlerinde aldığı yenilginin ardından siyasetten uzaklaşması gerektiğine inanıyor.

CDU lideri Armin Laschet, Sosyal Demokratlar'ın (SPD) Almanya seçimlerinde kıl payı zaferinden sonra ülkeyi yönetme yetkisi olmadığını öne sürüyor ve koalisyon istiyor.

LASCHET İYİMSERLİĞİNİ KORUYOR

Pazar günü yapılan seçimlerde Angela Merkel başbakanlığında 16 yıldır iktidarda olan CDU/CSU yüzde 24,1 oy oranı ile tarihinin en düşük oy oranına sahip olmuştu.

Ancak Laschet, partisinin Yeşiller ve liberal Hür Demokrat Parti (FDP) ile bir iktidar koalisyonu kurarak zirveye çıkabileceği konusunda iyimserliğini koruyor.

FDP Genel Sekreteri Volker Wissing, parti liderlerinin Yeşiller'den mevkidaşlarıyla görüştüklerini ve cumartesi günü CDU ve ertesi gün SPD ile koalisyon görüşmeleri yapmayı planladıklarını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor