Sözleri büyük yankı uyandırdı! İran Aliyev'i hedef aldı!

Aliyev'in sözleri İran'ı rahatsız etmeye devam ediyor. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in ülkesiyle ilgili açıklamalarını "şaşırtıcı ve esef verici" olarak nitelendirdi.

Sözleri büyük yankı uyandırdı! İran Aliyev'i hedef aldı!
Sözleri büyük yankı uyandırdı! İran Aliyev'i hedef aldı!
GİRİŞ 30.09.2021 23:43 GÜNCELLEME 30.09.2021 23:48
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

Azerbaycan'ın yeni Tahran Büyükelçisi Ali Alizade, Abdullahiyan'a güven mektubunun bir kopyasını sundu. Abdullahiyan, görüşmede Aliyev'in İran ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

Aliyev’in açıklamalarını “şaşırtıcı ve esef verici” olarak yorumlayan Abdullahiyan, "Ülkelerin kendi sınırları dahilinde yaptıkları askeri tatbikatlar milli egemenlik hakları çerçevesindedir." ifadelerini kullandı.

Abdullahiyan, şunları söyledi:

'GEREKEN TÜM ADIMLARI ATACAĞIZ'

 

“Siyonist rejimin sınırlarımızın yanındaki varlığına ve bu rejimin ulusal güvenliğimize karşı faaliyet yürütmesine tahammül etmeyeceğiz. Bununla ilgili gereken her türlü adımı atacağız."

Aliyev, 27 Eylül'de 2. Karabağ Savaşı'nın 1. yılında AA'ya verdiği özel mülakatta, İran'a ait tırların yasa dışı şekilde işgalden kurtarılan Karabağ bölgesine gönderildiğini belirtmişti.

Azerbaycan'ın, işgalden kurtarılan bölgeye gönderilen İran tırlarını kontrol etmeye başlamasından hemen sonra İran'ın Azerbaycan sınırında tatbikatlara başladığına dikkati çeken Aliyev, "İlk olarak söylemeliyim ki her ülke kendi topraklarında istediği askeri tatbikatı yapabilir. Bu onun egemenlik hakkı. Buna kimse söz söyleyemez. Fakat bunu bir zaman kesitinde analiz ettiğimizde bunun hiçbir zaman olmadığını görüyoruz. Neden şimdi ve neden bizim sınırımızda? Bu soruları ben değil, Azerbaycan toplumu soruyor. Bu soruyu dünyadaki Azerbaycanlılar soruyor." ifadelerini kullanmıştı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade ise 28 Eylül'de yaptığı açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in Tahran'a yönelik açıklamalarını "şaşırtıcı" olarak nitelemişti.

ALİYEV NE DEMİŞTİ?

Azerbaycan'ın, işgalden kurtarılan bölgeye gönderilen İran tırlarını kontrol etmeye başlamasından hemen sonra İran'ın Azerbaycan sınırında tatbikatlara başladığına dikkati çeken Aliyev, "İlk olarak söylemeliyim ki her ülke kendi topraklarında istediği askeri tatbikatı yapabilir. Bu onun egemenlik hakkı. Buna kimse söz söyleyemez. Fakat bunu bir zaman kesitinde analiz ettiğimizde bunun hiçbir zaman olmadığını görüyoruz. Neden şimdi ve neden bizim sınırımızda? Bu soruları ben değil, Azerbaycan toplumu soruyor. Bu soruyu dünyadaki Azerbaycanlılar soruyor" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 126
  • Adam 2 yıl önce Şikayet Et
    Siyonist devlete karşı tatbikatmis ulan tarihiniz boyu küffara karşı kaç savaşınız var da konuşuyorsunuz.. ikiyüzlü fitneciler sizi
    Cevapla
  • S.UYSAL 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu güne kadar hep Müslümanları öldürdüler.İsraille el altından kankalar.Görüntüde düşman...Erkeksen bir kafir ülkesine itiraz et!...Yok gücü hep müslümanlara yetiyor...
    Cevapla
  • Erdal 2 yıl önce Şikayet Et
    iran rahat dur yoksa alacagim derken kendinden olursun Turkleri iyi tanirsin hep arkadan dolasiyorsun kaleslikle
    Cevapla
  • Ali Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    İranlı zerdüştlerin paçası tutuştu Güney Azerbancan da yakında bağımsızlık mücadelesine başlarsa geriye Uygur Türkleri kalıyor.
    Cevapla
  • edip 2 yıl önce Şikayet Et
    İran sapık devlettir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti