İran ile Azerbaycan karşı karşıya geldi! Hamaney'den açıklama

İran'ın dini lideri Hamaney, İran'ın kuzeybatısında Azerbaycan ve Ermenistan sınırında yaşanan sorunların, yabancıların varlığına izin vermeden çözülmesi gerektiğini söyledi.

İran ile Azerbaycan karşı karşıya geldi! Hamaney'den açıklama
İran ile Azerbaycan karşı karşıya geldi! Hamaney'den açıklama
GİRİŞ 04.10.2021 08:33 GÜNCELLEME 04.10.2021 08:33
Bu Habere 171 Yorum Yapılmış

Başkent Tahran'daki askeri öğrencilerin mezuniyet törenine video konferans yoluyla katılan Hamaney, İran ile Azerbaycan arasındaki tatbikat gerginliğine değindi.

"SORUN YABANCILARA BIRAKILMADAN ÇÖZÜLMELİ"

Tüm ülkelerin komşularla uyum içinde, bağımsız ve kendi milletlerine dayanan ordulara sahip olmasının bölgenin çıkarına olduğunu belirten Hamaney, "Bölgenin orduları güvenliği tesis edebilir. Yabancı orduların kendi çıkarlarını korumak için bölgedeki askeri varlığına izin verilmemelidir. İran'ın kuzeybatısında ve bazı komşu ülkelerdeki sorunlar da bu mantıkla, yabancıların varlığına izin vermeden çözülmelidir" ifadelerini kullandı.

AFGANİSTAN ÖRNEĞİNİ VERDİ

ABD'nin 20 yıl önce Afganistan'ı işgal ettiğini ve şimdi de verdiği zararların ardından yönetimi Taliban'a devredip çıktığını dile getiren Hamaney, bunun tüm ülkeler için ders niteliği taşıdığını söyledi.

Hamaney, "Herkes bilmelidir ki, kim kardeşi için bir kuyu kazarsa kendisi içine düşer. Tüm meseleler yabancıların müdahalesi olmadan çözülmelidir. Güvenlik için başkalarına dayananlar tokat yiyeceklerdir. Yabancı orduların bölgedeki varlığı yıkım sebebidir" dedi.

İran ordusu Azerbaycan ile sınırında "Hayber Fatihleri" adlı tatbikat başlatmıştı.

Tatbikatın isminin İsrail'e mesaj olduğu yorumları yapılmıştı.

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ
YORUMLAR 171
  • Oğuz Torunu 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis azeri değil onlar öz be öz Türk. Azeri demene alınıyorlar lütfen danışmanlarını uyar. Karadenizlilerin hepsine Laz denmesi ne kadar garipse Azerbaycan Türklerine de Azeri denmesi gariptir. Anadolu’da yaşadığımız için bizim adımız da Rum mu oluyor? Irak’taki Azerbaycan Türkleri’ne de Türkmen diyorlar. 60 milyon Türkiye Türkleri + 60 milyon Azerbaycan Türkleri ana bir baba biriz, aslımız Oğuz’dur.
    Cevapla
  • sezayi 2 yıl önce Şikayet Et
    iran siyaseti ve ordu içerisindeki işbirlikçilerine dikkat etmeli.iran ırak savaşı kime yaradı ve bölge ne hale geldi.ders çıkarılmıyor.neden?devlet ve iktidar halkı temsil etmiyor.israil abd düşmanlığından beslenen devlet iktidar yönetimi hakim.
    Cevapla
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz haddinizi bilin bilmezsiniz haddinizi bildiriz sonra İran tarih sayfalarında kalır haddinizi bilin yoksa Osmanlı tokadını yersiniz bir daha ayağa kalkamazsiniz islam düşmanı bir devlett İran fitne bir ulke
    Cevapla
  • Mmm 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman süsü verilmiş siyonistler
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Vay be sen ırakta suriyede yemende ordu bulundur. Sonra böyle açıklama yap. Yemezler. Karşında Türk görünce böyle yumuşa. Bu daha iyi günleriniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı