Aliyev'in sözleri İran'ı rahatsız etti: Bu şekilde bir açıklama yapması şaşırtıcı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hatibzade, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Anadolu Ajansı'na (AA) verdiği demeçte sarf ettiği sözleri "şaşırtıcı" bulduğunu açıkladı.

Aliyev'in sözleri İran'ı rahatsız etti: Bu şekilde bir açıklama yapması şaşırtıcı
Aliyev'in sözleri İran'ı rahatsız etti: Bu şekilde bir açıklama yapması şaşırtıcı
GİRİŞ 29.09.2021 06:39 GÜNCELLEME 29.09.2021 09:35
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakanlık Sözcüsü Said Hatibzade, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in İran'la ilgili açıklamalarına ilişkin, "İki ülke arasında iyi ve saygılı ilişkiler mevcutken ve iki taraf arasındaki olağan iletişim kanalları en üst düzeydeyken bu şekilde açıklama yapılması şaşırtıcı" ifadelerini kullandı.

"TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜN KORUNMASI GEREK"

İran'ın bölge ülkelerinin toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini ve uluslararası kabul görmüş sınırlara saygı gösterilmesinin önemini her fırsatta vurguladığını ifade eden Hatibzade, "İyi komşuluk ilişkilerinin gözetilmesi de tüm komşular tarafından dikkate alınması beklenen en önemli konulardan biridir" değerlendirmesinde bulundu.

"İRAN HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALACAK"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in tepki gösterdiği İran'ın kuzeybatısında Azerbaycan sınırlarında yapılan askeri tatbikatlara da değinen Hatibzade, "Bu bir hakimiyet meselesidir ve tüm bölgenin barış ve istikrarı için yapılmaktadır. İran'ın, sınırları yakınında Siyonist rejimin varlığına müsamaha göstermeyeceği ve bu bağlamda kendi ulusal güvenliği için gerekli gördüğü her türlü tedbiri alacağı açıktır" diye konuştu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade

ALİYEV NE DEMİŞTİ?

Aliyev, dün 2. Karabağ Savaşı'nın 1. yılında AA'ya verdiği özel mülakatta, İran'a ait TIR'ların yasa dışı şekilde işgalden kurtarılan Karabağ bölgesine gönderildiğini belirtmişti.

Azerbaycan'ın, işgalden kurtarılan bölgeye gönderilen İran tırlarını kontrol etmeye başlamasından hemen sonra İran'ın Azerbaycan sınırında tatbikatlara başladığına dikkati çeken Aliyev, "İlk olarak söylemeliyim ki her ülke kendi topraklarında istediği askeri tatbikatı yapabilir. Bu onun egemenlik hakkı. Buna kimse söz söyleyemez. Fakat bunu bir zaman kesitinde analiz ettiğimizde bunun hiçbir zaman olmadığını görüyoruz. Neden şimdi ve neden bizim sınırımızda? Bu soruları ben değil, Azerbaycan toplumu soruyor. Bu soruyu dünyadaki Azerbaycanlılar soruyor" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 42
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabi asla azerbaycanda siyonist üst olmamalı. zaten varsa yanlışı biz yaparız.. Var deyip durumu sıkıntıya sokanlar rahat durmaz
    Cevapla
  • Emekli 2 yıl önce Şikayet Et
    İran, Ermenilerle ve Suriyede Beşer Esatla, Türklerle ve Türkiyeyi karşı hasmane tavırlar içerisinde. Türkiye ve Türker, siyonistlere karşı İranın zor günlerinde herzaman İranın yanında oluyor ve destekliyor. Bunlara rağmen, geçmişten gelen bir karın ağrıları varki, her zaman gizlice, çaktırmadan, dolanarak Türkiye'ye ve Türklere zarar vermek için küffarla iş birliği yapıyorlar.
    Cevapla
  • Eden 2 yıl önce Şikayet Et
    İran şahı ile Yavuz Sultan Süleyman geldi aklıma
    Cevapla
  • Milli.Nizam.2023 2 yıl önce Şikayet Et
    Siyonist İsrail'e Karşı Omuz Omuza Olup Türkiye-İran-Azerbaycan Halkı Birlik Olmalıyız.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Irandan Post bile olmaz
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    iran perstir osmanlıya kafa tutar sonrada meydandan kacardı esasında israilin dosdudur ali cengiz oyunu oynuyorlar musluman olsaydı suriyedecoluk cocuk öldurmezdi
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    kayserili, bütün önlemini almaya çalıştığı halde bir apartman dolusu insanın, bir tane arsız, hırsız ve bombacıdan bizi koru demesinin nesini anlamadın. komşular arasında fikir ayrılığı olması hırsızı- bombacıyı haklı mı çıkarır.
    Cevapla
  • Kayserili 2 yıl önce Şikayet Et
    4 milyar islam Alemi dua ediyor Allahimmsen bizleri 7 milyon israilliden koru diye, Allah bu duayi eden Müslümankarin başlarina taş yagdirmadigina sevinsinler
    Cevapla
  • Haso 2 yıl önce Şikayet Et
    Muslumanlarin basina bêla olan iki ulke saudiler bir de iran
    Cevapla
  • Yandım Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Fitne yuvası kaynağı İran.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!