Macron'dan hadsiz açıklama! Cezayir üzerinden Türkiye'yi hedef aldı!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'yi Cezayir üzerinden hedef aldı. Macron'un açıklamaları üzerine Cezayir, Paris Büyükelçisini geri çağırdı.

Macron'dan hadsiz açıklama! Cezayir üzerinden Türkiye'yi hedef aldı!
Macron'dan hadsiz açıklama! Cezayir üzerinden Türkiye'yi hedef aldı!
GİRİŞ 03.10.2021 03:32 GÜNCELLEME 03.10.2021 03:35
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

"Cezayir tarihi Türk etkisiyle tamamen yeniden yazıldı ve gerçeklere dayanmıyor. Fransa'ya yönelik nefrete dayanıyor." diyen Macron, Türkiye'yi ve Türkleri dezenformasyon ve propaganda yapmakla suçladı.

Suçlamalarını sürdüren Macron, "Türklerin daha önce Cezayir'de oynadıkları rolü ve hakimiyetlerini unutturma kabiliyetlerine hayranım. Sadece bizim sömürgeci olduğumuzu söylüyorlar ve Cezayirliler buna inanıyor. Fransız sömürgeciliğinden önce bir Cezayir devleti var mıydı? Asıl soru bu." ifadelerini kullandı.

PARİS BÜYÜKELÇİSİNİ GERİ ÇAĞIRDI

Macron'un açıklamaları üzerine Cezayir, Paris Büyükelçisini geri çağırdı. Büyükelçinin geri çağırılmasının gerekçesi hakkında bilgi verilmezken, konuyla alakalı ilerleyen zamanda bir açıklama yapılacağı aktarıldı.

Yerel basında yer alan haberler, büyükelçinin geri çağırılmasının Macron'un Cezayir'i "Fransa'ya kin beslemekle" suçladığı açıklamalarıyla ilgili olduğu yönünde.

NE OLMUŞTU?

Fransa'nın Afrika kıtasındaki sömürgeci tarihinin en güncel ve en kanlı örneğini teşkil eden Cezayir, 1954'te bağımsızlık mücadelesine başladı.

Cezayir, 8 yıl süren bağımsızlık mücadelesiyle bu uğurda en ağır bedel ödeyen ülkelerden biri kabul edilirken, yaşanan büyük acılar Fransa'nın Afrika'dan çekilirken bıraktığı "kara leke" olarak tarihe yazıldı.

Ülkede yıllar süren insanlık dışı savaşta yaklaşık 1,5 milyon Cezayirli hayatını kaybetti, milyonlarca insan yerinden oldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 83
  • 1071 2 yıl önce Şikayet Et
    Tek cümleyle alçak katil hırsız fransa !..
    Cevapla
  • okuyucuSEDA 2 yıl önce Şikayet Et
    Kafayı makron türkiyele bozmuş suratinda meymenet yok kendi ülkesı karişik bakmiyorda Türkiyele uğraşiyor kafayı yemiş o
    Cevapla
  • Er Turan 2 yıl önce Şikayet Et
    Haftaya pazar günü saat 23 te bunun kafasına kim sıkacak sakince bekleyin
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    dünyadaki kafirlerin birtansinin hayir icin yaptigiu bir is yoooookkktuuuurr.!!!!
    Cevapla
  • İZmir 2 yıl önce Şikayet Et
    Aslında dünyadaki çoğu ülke türkiyeden korkmuyor,korktukları türkiyenin güçlenmesi ,yayılması yani osmanlı imparatorluğu gibi gücüne tekrar kavuşmasından korkuyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!