Yunan gemisinden yeni provokasyon: Deniz Kuvvetleri engelledi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı unsurlar, kıta sahanlığına izinsiz giren araştırma gemisini Türk Kıta Sahanlığı’nın dışına çıkardı.

Yunan gemisinden yeni provokasyon: Deniz Kuvvetleri engelledi
Yunan gemisinden yeni provokasyon: Deniz Kuvvetleri engelledi
GİRİŞ 04.10.2021 11:44 GÜNCELLEME 04.10.2021 12:47
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde Türk kıta sahanlığına girme girişimlerinde bulunan Yunan sismik araştırma gemisi Nautical Geo, yeni bir provokasyona daha imza attı. 

Türkiye'nin bu girişimlerine rağmen Yunan araştırma gemisi 3 Ekim sabah saatlerinde Türk Kıta Sahanlığına izinsiz girme teşebbüsünde bulundu.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi adına Akdeniz'de araştırma yapan Nautical Geo gemisi, daha önce de 29 Eylül tarihinde <Girit kıyılarında, Türk kıta sahanlığının yakınında provaksayona imza atmıştı.

DENİZ KUVVETLERİ'NDEN MÜDAHALE

Bunun üzerine Akdeniz Kalkanı Harekatı kapsamında bölgede keşif gözetleme faaliyeti icra eden Türk donanmasına ait bir gemi tarafından sorgulanarak ikaz edildi. Buna rağmen geminin kıta sahanlığına izinsiz girmesi üzerine araştırma gemisi Türk Kıta Sahanlığı’nın dışına çıkarıldı.

Öte yandan Nautical Geo araştırma gemisinin geçen hafta Türk Kıta Sahanlığı içinde yer alan Girit’in doğusundaki sahada izinsiz yapmaya çalıştığı faaliyet de yine Türk Deniz Kuvvetleri unsurlarınca engellenmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 57
  • Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    bu yunan sürekli yapıyor aslında 3 F 16 5 tane siha ile 24 saatde yerle bir olur havlıyor ama ısıracak dişi yok
    Cevapla
  • Anadolu aslanı 2 yıl önce Şikayet Et
    Hani küçücük fino boyuna bakmadan gelip havlamaya başlar ya.üflesen düşecek aslında ama işte ..alıştı havlamaya.öyle bir şey işte
    Cevapla
  • Türk Gücü 2 yıl önce Şikayet Et
    kaşınıyorlar..
    Cevapla
  • Harun 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne cıkarması VURDUK GÖMDÜK HABERLERİ OKUMAK İSTİYORUZ hayırlısıyla
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı'dan gelen kan hakkıyla Kıbrısın, Adalar Denizi'nin ve Batı Trakya'nın tamamı Türkiye'ye aittir. İngiliz-İtalyan oyunlarıyla savaşmadan topraklarımıza çöküp Müslüman halka soykırım yapan işgalci Yunan ve Rum çeteleri topraklarımızdan ilk fırsatta kovulmalıdır..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı