ABD'den Hindistan'a S-400 tehdidi

Hindistan, ABD'nin uyarılarına rağmen Rusya ile S-400 anlaşmasında ilerliyor. Amerikan Politico gazetesi, Washington yönetiminin, Türkiye'ye yaptığı gibi Hindistan’a da yaptırım uygulayacak mı?” diye soruyor.

ABD'den Hindistan'a S-400 tehdidi
ABD'den Hindistan'a S-400 tehdidi
GİRİŞ 04.10.2021 15:39 GÜNCELLEME 04.10.2021 17:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Hindistan ile ABD arasında 'S-400' gerilimi yaşanıyor. Delhi yönetimi, ABD'nin uyarılarına rağmen Rusya ile S-400 füze savunma sistemi anlaşmasında ilerliyor. Bu ülkeye karşı Türkiye benzeri yaptırımlar kapıda.

Joe Biden yönetiminin Pasifik stratejisi, bu yıl Hindistan'ın Rusya ile tartışmalı 5 milyar dolarlık silah anlaşmasına varmasıyla büyük bir sınavla karşı karşıya kalacak.

Hindistan'ın Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın alma anlaşması uzun zamandır Washington için bir endişe kaynağıydı, ancak Aralık ayında beklenen teslimatlarla Beyaz Saray, iki ülke arasındaki karmaşık ilişkiyi nasıl yöneteceğine karar vermek zorunda kalacak.

HİNDİSTAN GERİ ATIM ATMIYOR

İki ülke arasındaki 'S-400' kirizini değerlendiren Amerikan gazetesi Politico, Hindistan Başbakanı Narendra Modi hükümetinin Rus hava savunma sisteminin alımına devam etme kararı aldığını ve "yaptırım tehdidine rağmen son üç yılda geri adım atmadığını" söyledi.

Gazete, Türkiye'ye karşı uygulamaya geçirilen ABD'nin 'Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası' olarak bilinen CAATSA'yı Hindistan için uygulanıp-uygulamayacağını gündeme getirdi.

Şimdiye kadar, CAATSA kapsamında yaptırım uygulanan ülkeler arasında Rusya'dan S-400 sistemini satın alan Türkiye ve Çin'in bulunduğunu yazan gazete, Biden yönetimini Türkiye'den sonra bir kez daha büyük müttefiği Hindistan ile arasındaki ilişkileri zor durumda bırakacağını dikkat çekti.

Gazete, Hindistan'ın da Türkiye'ye benzer şekilde Rusya ile S-400 anlaşmasında ilerlediğini yazdı.

Geçtiğimiz hafta Washigton'da Biden başkanlığında düzenlenen ve dört ülke (Hindistan, Avustralya, Japonya ve ABD) liderinin katıldığı zirvede gündemde olmasına rağmen ABD'li ve Hintli yetkililerin S-400 meselesini görüşmediğini yazan gazete; Hindistan, on yıllardır Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Fransa ve İsrail'de üretilen silahların müşterisi olduğunu belirtti.

Gazete, “Son yıllarda Washington'da birbirini takip eden yönetimler Hindistan'ı Rus silahlarından uzaklaştırmaya çalışarak bu konuda önemli kazanımlar elde etti. Ancak Rusya, Hindistan silahlı kuvvetlerine nükleer güçle çalışan denizaltılar ve savaş gemileri satarak bazı kilit sistemleri kontrol ediyor. S-400 hava savunma sistemi ufukta görünüyor” dedi.

YORUMLAR 5
  • neyse o 2 yıl önce Şikayet Et
    Hindistan almazsan adam değilsin
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Senden korkum vazgeçerseler yazıklar olsun onlara. Zalim ABD.Büyük şeytan.
    Cevapla
  • Gasap haydo 2 yıl önce Şikayet Et
    Hindistandamı natoda yoosam zuhahahaha
    Cevapla
  • Z67 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bahanesi NATOya uyumlu deyil diyor peki Hindistana bahanesi ne?
    Cevapla
  • Dermanbey 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimse Sizi sevmiyor ve tinlamiyor artik...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bediüzzaman’ın yakın akrabası ve Nur Cemaati'nin önemli isminden ‘seçim’ açıklaması!
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...