Polonya, ölmek üzere olan Suriyeli mültecileri zorla Belarus'a itti

Belarus sınır muhafızları, Polonya makamlarının "ikisi ölümün eşiğinde olan" 3 Suriyeliyi Belarus'a zorla sınır dışı ettiğini duyurdu

GİRİŞ 05.10.2021 12:24 GÜNCELLEME 05.10.2021 12:30
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Belarus Devlet Sınır İdaresi dün yaptığı açıklamada geçtiğimiz cumartesi günü Ulusal Sınır Muhafızları'nın Belarus-Polonya sınırında ikisi bilincini kaybetmiş üç Suriyeli mülteci bulunduğunu aktardı.

Açıklamada, Polonya sınır muhafızlarının ölümle burun buruna gelen mültecilere herhangi bir yardım sağlamaya çalışmaksızın hattın karşı tarafında durup onları izlediği belirtildi.

Açıklamada, Belarus ordusunun sınır hattının Polonya tarafındaki kumlu şeritte çekişme izleri fark ettiğini ve bunun sınır dışı sürecinin zorunlu niteliğini açıkça gösterdiği de ifade edildi.

Suriyeli mültecilerden birinin Polonyalı askerlerin onları durdurup zorla Belarus sınırına getirdiğini, burada Belarus'a geçmeyi reddettikleri için ağır şekilde dövdüklerini ve 3 gün boyunca ormanda yiyeceksiz veya yiyeceksiz bıraktıklarına dikkat çekildi.

Belarus Sınır İdaresi, Suriyeli mültecilerin tedavi için hastaneye götürüldüğünü doğruladı.

Polonya Savunma Bakanlığı, Belarus sınırından itibaren 418 kilometrelik mesafenin yaklaşık 100 kilometresi boyunca dikenli tel konuşlandırmıştı.

Polonya makamları, sınır bölgesindeki mülteci krizinden Belarus'u sorumlu tutuyor.

Polonya, Belarus makamlarını, göçmenleri ülke topraklarına nakletmekle ve ardından yeni bir mülteci krizini körüklemek amacıyla sınırdan Polonya, Litvanya ve Letonya'ya götürmekle suçluyor.

Uluslararası Af Örgütü: Polonya, sığınmacıları yasa dışı bir şekilde Belarus'a geri itti 

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International), Polonya'yı sığınmacıları yasa dışı bir şekilde Belarus'a geri göndermekle suçladı.

Amnesty'ye göre, Polonyalı yetkililer ağustos ayı sonlarında aralarında 15 yaşında bir kız çocuğunun da bulunduğu 32 Afgan sığınmacıdan oluşan bir grubu zorla geri itti.

Sığınmacı grubun ülkeye 8 Ağustos'ta girdiği bilgisi paylaşıldı.

Örgütten yapılan açıklamada, uydu görüntülerinin ve fotoğrafların, grubun 18 Ağustos'ta sınırın Polonya tarafında olduğunu gösterdiği ancak 'bir gecede Belarus tarafına itildikleri' kaydedildi.

Açıklamada, "Uluslararası Af Örgütü, bu durum Polonya silahlı sınır muhafızlarının sığınmacıların kaldığı geçici mülteci kampını kuşatırken meydana geldiği için, bu adımın yasa dışı bir geri itmenin kanıtı olabileceğine inanıyor" ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 46
  • Zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunanlılar ege ve akdenizde öldürdükleri ve ölümüne sebebiyet verdikleri mültecileri AB onuda sorgulasın,hepsi yalancı müslüman oldukları için seyirci kalıyorlar.tıpkı bosnada seyirci kaldıkları gibi.
    Cevapla
  • Adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Boğaziçindeki terörist bozuntularini gönderin Avrupa'ya Amerika'ya
    Cevapla
  • sevgi 2 yıl önce Şikayet Et
    polonya'dan dost ayıdan post olmaz.
    Cevapla
  • Serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    Bazı yorumcuların insanlığı kurumuş hepsini Allaha havale ediyorum. O hasta insanın ahı sizi tutsun inşallah. Suriyeli nefretinizden insanların ahını dahi düşünmüyorsunuz. Ben de Afganlıyı sevmem, yardım da etmem , ancak o posizyonda görsem koşar kaldırırım . Elimden geldiğince yardım ederim. İnsanda azıcık insanlık kalması lazım, sonunuz kara toprak ,ölüp gittiğinizde hep birlikte yargılanacaksınız ,orada ırk ayrımı yok.
    Cevapla
  • Dünya kimin? 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsana merhamet etmeyene Allah merhamet etmez. Rabbim bu duruma düşmekten memleketimizi korusun. Muhacirlik çok zor. Peygamber Efendimizin de muhacirlerden olduğunu hatırlayalım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul ve 13 il için peş peşe uyarılar! AKOM saat verdi! Hava durumu...
MSB duyurdu: Çok sayıda terörist öldürüldü