NATO Genel Sekreteri'nden Türkiye ve S-400 açıklaması! Alternatifini sunduk

Türkiye'nin önemli bir müttefik olduğunu söyleyen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, S-400'ler için ise, "Bu ulusal bir karar. Ancak NATO'ya entegre edilemez. S-400'ün alternatiflerini Türkiye'ye sunduk" dedi.

NATO Genel Sekreteri'nden Türkiye ve S-400 açıklaması! Alternatifini sunduk
NATO Genel Sekreteri'nden Türkiye ve S-400 açıklaması! Alternatifini sunduk
GİRİŞ 06.10.2021 13:06 GÜNCELLEME 06.10.2021 13:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Washington'daki Georgetown Üniversitesi’nde katıldığı bir etkinlikte Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın almasıyla ilgili soruyu yanıtladı.

Stoltenberg, konunun NATO çerçevesinde çözülmesi gerektiğini söyledi ve Türkiye'nin önemli bir müttefik olduğuna vurgu yaptı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg

"S-400 ZOR BİR KONU"

S-400 konusunun "zor bir konu" olduğunu belirten Stoltenberg, NATO müttefikleri, ABD ve Türkiye arasında defalarca tartışılan bu konuyu her fırsatta gündeme getirdiğini söyledi.

"S-400 ALIMI ULUSAL BİR KARAR"

Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk liderlerle konuyu tartıştığını belirten Stoltenberg, "Tabii ki savunma satın alımları hakkında karar vermek ulusal bir yetkidir. Aynı zamanda benim söylediğim ve NATO için önemli olan, bu kabiliyetlerin, ki bu noktada S-400 sisteminden bahsediyoruz, NATO’nun sistemleriyle uyumlu çalışması, NATO'nun hava misyonuna entegre olabilmesidir" diye konuştu.

Amerikan yapımı Patriot hava savunma sistemi

"TÜRKİYE'YE ALTERNATİFLERİNİ SUNDUK

S-400'ün NATO'ya entegre bir sistem olmadığını belirten Genel Sekreter, bu nedenle Türkiye’ye alternatif çözümler önerdiklerini belirtti ve bunlar arasında ABD sistemi olan Patriot ve Fransız-İtalyan ortak sistemi SAMP/T'yi gösterdi.

Bu alternatiflerle ilgili henüz başarıya ulaşamadıklarını kaydeden Stoltenberg, "Bu konular üzerinde bir ittifak olarak çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü bazı sorunlar olduğunu biliyorum ancak bazı müttefikler kritiktir. Bu NATO toplantılarında açıkça dile getirildi, Türkiye önemli bir müttefiktir" dedi.

Fransız-İtalyan ortak sistemi SAMP/T

"TÜRKİYE, DAEŞ'İ BOZGUNA UĞRATTI"

Türkiye'nin Irak ve Suriye sınırında DAEŞ'in bozguna uğratılmasında kilit rol oynadığını hatırlatan Stoltenberg, "Başka hiçbir müttefik Türkiye kadar mülteci kabul etmedi. O yüzden Türkiye önemli. Bazı farklılıklar, anlaşmazlıklar var ancak bunları NATO çerçevesi kapsamında ele almalıyız" diye konuştu.

KAYNAK: AMERİKA'NIN SESİ
YORUMLAR 4
  • Erdal 2 yıl önce Şikayet Et
    adamlar ise yaramaz silah verip yeri geldi i seni keklik gibi avlayacak kendin yapacaksin yada her ikisindende alacaksin mumkunse cunku dostumuz yok yeri gelir abd ye yada rusa karsi lazim olur hepsi hacli sonuçta almanlarin verdigi mayinlar canakalede is yapmadi kedi yaptigimiz mayinlar kotude olsa ise yaradi
    Cevapla
  • haydar ikizoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan'ın s-300 'leri Nato ile uyumlu mu? Alternatifleri neir ki? Patriot verilmedi, Fransa-İtalya füzesi engellenemez mi?
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Iyide sizin onersiginiz fuzeler yunan ucaklarini vuramaz demi. Neyin kafasini yasiyiruz anlamak mumkun degil.
    Cevapla
  • Denizci 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizin yalanlariniz batsin madem eniyi muktefik neden her konuda turkiye karsiti oluyor bu na ve avrupa köseye kapaninca hemen turkiye diye yardim istersiniz umarim allahin yardimiyla sayin reisimiz bu ulkeyi daka ileri tasir ve nato ve avrupa bize muhtac olur insallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması