BM Genel Sekreteri Guterres'ten Türkiye açıklaması

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'nı onaylamasını memnuniyetle karşıladığını belirterek, Ankara'nın en kısa sürede ulusal iklim eylem planı sunmasını beklediğini belirtti.

BM Genel Sekreteri Guterres'ten Türkiye açıklaması
BM Genel Sekreteri Guterres'ten Türkiye açıklaması
GİRİŞ 08.10.2021 02:59 GÜNCELLEME 08.10.2021 03:01
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin anlaşmayı onaylamasına ilişkin Twitter hesabından açıklamada bulunan Guterres şunları kaydetti:

"Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'nı onaylayarak diğer G20 ülkelerine katılmasından memnuniyet duydum. Türkiye'den 2053 yılına kadar net sıfır emisyon taahhüdü kapsamında, en kısa sürede ulusal iklim eylem planı sunmasını bekliyorum."

BM, anlaşma kapsamında küresel sıcaklık artışının 2 santigrat derecenin altında tutulması hedefinin karşılanabilmesi için ülkelerden dünya genelinde sera gazı emisyonunu 2050'ye kadar sıfıra indirmesini istiyor.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Sulusokaklı 2 yıl önce Şikayet Et
    Durduk durduk niye bu anlaşmayı imzalamadı.Ve durup dururken neden imzaladık.Altında yatan gerçeği çok merak ediyorum cidden.Amerika bu anlaşmayı yıllardır imzalamamissa bunun bir sebebi var. Sonu hayır olsun inşallah.
    Cevapla
  • Yağız 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ye yutturulan bir zoka daha, buyurun burdan yakın. Tepemizde ki demokles kılıcına bir yenisi daha eklendi. Nükleer mi?????
    Cevapla
  • Yorum yazan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlardan anlaşıldığı kadarı ile herkes durumun farkında. Siz de bunu iyi bir habermiş gibi vermeyin isterseniz. Elin gavuru bizim yaptığımız bir şeyden memnunsa kesin bize bir girecek var demektir.
    Cevapla
  • Ankara 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nükleer santral sahibi olacaktı değil mi?
    Cevapla
  • Para Çok 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde para çok... Vazgeçeriz olur biter...
    Cevapla
  • Sarp 2 yıl önce Şikayet Et
    E nükleer santrap gaz salınımı mı yapıyor. Buna mani mi iklim ablaşması. Nükleer santral t3miz enerji .
    Cevapla
  • LacivertE 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın şu durumda olmasının nedeni küresel gelişmiş ülkelerdir, bu gelişmeyi tamamlayan ülkeler gelişmekte olan ülkeleri bu anlaşmaya taraf olmasını bekliyor. Fedakarlık yapması gerekenler küresel gelişmiş ülkeler olmalı..
    Cevapla
  • Vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın ancak gelişmiş ülkeler elismekte olan ülkelere o emisyon yaratan teknolojilerini transfer etti sadece ara ürün alipnisliyor. Örnek demir celikde artık hurdadan veya madenden demirnuretmiyorlar hazır demiri alıp çeliğe donusturuyorlar. Bu sadece bir tanesi daha niceleri var .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı