Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçiliğine Kaşıkçı'nın fotoğrafı yansıtıldı

Üç yıl önce Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda canice katledilen Cemal Kaşıkçı cinayetine tepkiler sürüyor. Ölümünün üçüncü yılında Kaşıkçı'nın fotoğrafı, Suudi Arabistan'ın ABD'deki büyükelçiliğine yansıtıldı

Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçiliğine Kaşıkçı'nın fotoğrafı yansıtıldı
Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçiliğine Kaşıkçı'nın fotoğrafı yansıtıldı
GİRİŞ 10.10.2021 10:20 GÜNCELLEME 10.10.2021 10:20

Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçiliği binasına, üç yıl önce İstanbul'da öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın resmi yansıtıldı.

Eylemi gerçekleştiren "Önce Özgürlük" (Freedom First) Hareketi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Cemal'in fotoğrafını Washington'daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği'ne yansıttık. Cemal'in mirasının sonsuza ek süreceğini hatırlatmak için sergiledik. Cemal için adalet aramamıza yardım edin" ifadelerine yer verildi.

Suudi Arabistan Washington Konsolosluğu'ndan konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

 

Freedom First Hareketi, kendisini "Suudi Arabistan'daki insan hakları ihlalleri ve itibar zedeleyen kampanyaların etkileri konusunda Uluslararası Af Örgütü ile ortaklaşa kampanya yürüten bir kampanya" olarak tanımlıyor.

Önce Özgürlük Hareketi, Kaşıkçı cinayetinin üçüncü yıldönümünde nişanlısı olan araştırmacı Hatice Cengiz ve çok sayıda aktivistle birlikte Suudi Büyükelçiliği ve Kongre önünde protesto gösterilerine katıldı.

Hareket, Kaşıkçı'nın gazetecilik görevini yürüttüğü Washington Post gazetesinin son sayfasında, "Cesedi Nerede?" şeklinde bir ücretli reklam yayınlamıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Kaşıkçı açıklamasıABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Kaşıkçı açıklaması

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda acımasız bir şekilde katledilmişti.

Cinayetle ilgili olarak Suudi Arabistan'da başlatılan soruşturmada Kasım 2019'da 5 kişi idam cezasına çarptırılmıştı. 3 kişiye de toplam 24 yıl hapis cezası verilmişti. Ancak Kaşıkçı'nın ailesinin sanıkları affetmesiyle, idam cezaları 20'şer yıl hapse dönüştürüldü.

Türkiye'de de Kaşıkçı cinayetinden sorumlu oldukları gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan 20 sanık gıyabında yargılanıyor. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşması Temmuz 2020'de yapılmıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi