'Rusya aşı geliştirmek için İngilizlerin bilgilerini çaldı' iddiası

İngiliz medyasının bir güvenlik kaynağına dayandırdığı haberine göre Rusya; Sputnik V aşısını geliştirmek için Oxford/AstraZeneca aşısının planını çaldı. Kremlin haberi yalanlanırken, iddiaların gerçeklikle ilgisinin olmadığını kaydetti.

GİRİŞ 11.10.2021 11:36 GÜNCELLEME 11.10.2021 15:29
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İngiliz The Sun gazetesinde yer alan habere göre Rusya, Sputnik V adlı Kovid-19 aşısını oluşturmak için Oxford/AstraZeneca aşısının planını çaldı.

The Sun'a konuşan ve ismi gizli tutulan güvenlik yetkilileri; yabancı bir casusun hayati verileri çaldığına dair kanıtları olduğunu söyledi.

Rusya'nın Sputnik V aşısının Oxford tarafından tasarlanan aşıya benzer bir teknoloji kullandığı biliniyordu. The Sun'a göre, uzmanlar artık bunun bir şüphe olmaktan çıktığı görüşünde.

Haber kısa sürede tüm İngiliz haber sitelerinde yayımlanmaya başladı.

Muhafazakar Parti Milletvekili Bob Seely, ülkenin bir numaralı gündemi haline gelen gelişme sonrası, "Çin ve Rus casusluk iddiaları hakkında artık ciddi adımlar atmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Kremlin'den yapılan açıklamada haber yalanlanırken, iddiaların gerçeklikle ilgisinin olmadığı kaydedildi:

"Sun gazetesi bilime son derece aykırı çok ünlü bir gazete. Bu tür yayınlara karşı yaklaşımımız bu."

Sputnik V aşısını geliştiren Gamaleya Araştırma Merkezi'nin Başkanı Aleksandr Gintsburg da formülün çalındığı iddialarını aşı ile ilgili ortaya atılan en gülünç efsane olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz yıl aşı geliştiren ABD, Kanada ve İngiltere'deki birimler siber saldırıların hedefi olmuş, bu saldırıların arkasında Rusya olduğu iddia edilmişti.

YORUMLAR 5
  • zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    bir hırsız buyuk hırsızdan çalmış desene
    Cevapla
  • Mesut 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendileri (sanki) çok dürüstte, başkalarını hırsızlıkla suçluyorlar. Sömürdüğünüz ülkelerin kaynaklarını çalan kim?. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste, Allah kibirlenenleri sevmez.
    Cevapla
  • Malcom-X 2 yıl önce Şikayet Et
    Oxford/AstraZeneca aşısının planı ingilizlerin isbirligi ve bilgisi dahilinde Rusya'ya teslim edilmistir
    Cevapla
  • Burak 2 yıl önce Şikayet Et
    Gerek yok ki buna. Aşıları finanse eden adam aynı kişi. Her yerde o ülkelerin güvenini kazanmak için, araştırmasınlar, sorgulamasınlar diye devletlere aşı ürettiriyorlar ama arka planda hepsini fonlanan hepsini üreten kişiler aynı kişiler. Dünya bir karambole DSÖ’nün güdümüne girdi resmen
    Cevapla
  • Kaya 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimmiş bu kişiler? Galiba zan ile hareket etmek sana çok tatlı geliyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'