İsrail Başbakanı Bennett: Golan Tepeleri İsrail'indir, nokta

İsrail Başbakanı Nafatli Bennett, ülkelerin Suriye'ye yönelik tutumlarının değişmesi karşısında Golan Tepeleri'ndeki işgali sonlandırmaya niyetlerinin olmadığını ifade etti.

İsrail Başbakanı Bennett: Golan Tepeleri İsrail'indir, nokta
İsrail Başbakanı Bennett: Golan Tepeleri İsrail'indir, nokta
GİRİŞ 11.10.2021 12:24 GÜNCELLEME 11.10.2021 12:24

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Tel Aviv'in, 1967 yılında işgal edilen Golan Tepeleri'nden çekilmeyeceği mesajını verdi.

"GOLAN TEPELERİ İSRAİL'İN"

Sağcı Makor Rishon gazetesi tarafından düzenlenen bir etkinlikte konuşan Bennett, "Suriye'dek iç çekişme, dünyadaki birçok kişiyi, bu güzel ve stratejik bölgenin İsrail devletinin elinde olmasının tercih edilebileceğine ikna etti" ifadelerini kullandı. Bennett, dünyanın Suriye ve Devlet Başkanı Beşar Esad'a karşı tutum değiştirdiği durumda bile Golan Tepeleri'ni terk etmeyeceklerini belirtti.

İsrail Başbakanı "Golan Tepeleri İsrail'indir, nokta!" dedi.

Bennett'in açıklamaları, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Ürdün gibi bölge ülkelerinin Suriye'ye ile ilişkileri normalleştirme kararının ardından geldi.
2019 yılında eski ABD Başkanı Donald Trump, 1981'de uluslararası arenada karşılık bulmayan bir hamle olarak ilhak ettiği Golan Tepeleri'nde Tel Aviv'in egemenliğini tanıma kararı almıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"