Taliban'ın Türkiye'ye yaptığı üst düzey ziyarette tek bayrak detayı

Bakan Çavuşoğlu ve Taliban heyetinin Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleşen görüşmesinde Afganistan'ı temsilen herhangi bir bayrak bulunmaması dikkat çekti.

Taliban'ın Türkiye'ye yaptığı üst düzey ziyarette tek bayrak detayı
Taliban'ın Türkiye'ye yaptığı üst düzey ziyarette tek bayrak detayı
GİRİŞ 15.10.2021 01:06 GÜNCELLEME 15.10.2021 01:09

ABD'nin çekilmesinin ardından başkent Kabil'e de girerek ülkenin yönetimini kontrolü altına alan Taliban'ın ilk faaliyetlerinden birisi Afganistan'ın resmi bayrağını indirerek örgütün bayrağını dalgalandırmak olmuştu.

AFGANİSTAN'I TEMSİLEN HERHANGİ BİR BAYRAK BULUNMADI

Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başkanlığındaki Türk heyeti ile Afganistan Geçici Hükumeti Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki başkanlığında olan heyet, bakanlıkta bir araya gelerek resmi temaslarda bulundular. Görüşmeden paylaşılan karelerde Türk bayrağının yanında Afganistan'ı temsilen herhangi bir bayrağın olmaması dikkat çekti.

Taliban bayrağı

"KENDİLERİNİ DAVET ETTİK"

Bakan Çavuşoğlu görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

"Dün akşam bilgi geldi. Kendilerini davet ettik. Heyetlerimizle beraber Emirhan Muttaki'ye refakat eden Kültür ve Enformasyon Bakan vekili, İçişleri Bakan vekili, İstihbarat Başkan vekili gibi isimler vardı. Bizim de aynı şekilde İçişleri Bakan Yardımcılarımız, istihbarat yetkililerimizle görüştük. Kendileriyle kardeşçe düşüncelerimizi paylaştık. Uluslararası topluma şu andaki Taliban yönetimine angajmana girmenin önemini anlatıyorduk. Tanımak farklı, angajman farklı bir şey.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?