Yeni koronavirüs varyantı keşfedildi! Delta'dan daha tehlikeli

İngiltere’de bilim insanları, ülkede Covid-19 vakalarının artmasından sorumlu olan ve dünyada baskın tür haline gelen Delta varyantından daha bulaşıcı olabilen yeni bir varyantı izlediklerini açıkladı.

Yeni koronavirüs varyantı keşfedildi! Delta'dan daha tehlikeli
Yeni koronavirüs varyantı keşfedildi! Delta'dan daha tehlikeli
GİRİŞ 19.10.2021 19:30 GÜNCELLEME 19.10.2021 19:30
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

İngiltere’de bilim insanları Delta varyantından daha bulaşıcı olabileceğini açıkladıkları yeni bir varyantı izlediklerini duyurdu.

AY.4.2 adı verilen yeni varyantın, İngiltere’de son dönemde artan corona virüs vakalarından sorumlu olduğunu aktaran bilim insanları, ülkedeki vakaların yüzde 10’unun Delta varyantının soyundan gelen yeni varyant olduğunu aktardı.

Varyant ile ilgili açıklamada bulunan Cambridge'deki Wellcome Sanger Enstitüsü'nde Covid-19 Genomik Girişimi direktörü Jeffrey Barrett ve University College London Genetik Enstitüsü müdürü Francois Balloux, AY.4.2'nin dünya çapında Covid-19 vakalarında baskın hale gelen orijinal Delta varyantından yüzde 10 ila 15 daha bulaşıcı göründüğünü söyledi.

‘ÖN KANITLAR DOĞRULANIRSA, GÖRÜLEN EN BULAŞICI VARYANT’

Balloux, ön kanıtlar doğrulanırsa, AY.4.2'nin pandeminin başlamasından bu yana en bulaşıcı corona virüs türü olabileceğini söylerken, “Ancak bu aşamada dikkatli olmamız gerekiyor. Britanya varyantın bu şekilde çıkış yaptığı tek ülke ve artmasının şansa bağlı bir demografik olay olduğunu yine de göz ardı edemem" diye konuştu.

University College London Genetik Enstitüsü müdürü Francois Balloux, “AY.4.2, muhtemelen 'Soruşturma Altındaki Varyant' rütbesine yükseltilebilir” derken, “Bu noktada Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ona adlandırma sistemi altında bir Yunan harfi atayacaktır” diye konuştu.

 

YORUMLAR 33
  • SERKAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen eksiktin şimdi tamam olduk.
    Cevapla
  • Bayram 2 yıl önce Şikayet Et
    Bi bitmediniz gitti ...
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar varyant siralamasini yada varyant yazili kagidi kayip etmişler.daha önce hazirladiklari varyant listesinde bu a.y 4.2 varyantı yoktu ya siralamayi kariştirdilar yada ellerindeki kağıdı kayip ettiler.benim okuduğum kâğıtta bu varyant yoktu.kafadan atmışlar.bende bir varyant atiyurum H.S 02inanmayin bunlara ey millet soğuk algınlığında bile pcr testi pozitif cikiyur.unutmayin avusturyada bir millet vekili koka-kola ya pr testi yaptı pozitif cıktı.bilginize
    Cevapla
  • Mehmed 2 yıl önce Şikayet Et
    Kanser gibi bir canavar varken.yemisim covidinizi.gidin bi bakın onkoloji bölümleri ne durumda.allah kimseyi kanser illetine düşürmesin.bi deri bi kemik kalıp eriyip toprağa girmekten daha kötü ne olabilirki
    Cevapla
  • esnafo 2 yıl önce Şikayet Et
    oyle bir hale geldi ki sanki milyonlarca yil hic hastalik yokmus kanser yokmus aids yokmus gbi davraniyosunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor