Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'ya "cinayet" suçlaması

Brezilya'da Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun aşı kampanyasını geciktirdiği için 95 bin kişinin ölümüne yol açtığıyla ilgili bir taslak meclise sunuldu

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'ya "cinayet" suçlaması
Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'ya "cinayet" suçlaması
GİRİŞ 20.10.2021 11:48 GÜNCELLEME 20.10.2021 11:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Brezilya'da ülkenin Corona pandemisini ele alış biçimine ilişkin bir kongre soruşturmasına liderlik eden bir senatör, hükümetinin binlerce kişinin ölümüne yol açan hataları olarak nitelendirdiği şey nedeniyle Başkan Jair Bolsonaro'nun cinayetle suçlanmasını tavsiye etti.

Bolsonaro, siyasi amaçlı olduğunu söyleyerek soruşturmanın sonuçlarını kabul etmeyi reddetti. Başkanın bu suçlamalardan herhangi biri nedeniyle yargılanması pek olası değil, bu hamlenin Bolsonaro tarafından atanan başsavcıdan gelmesi gerekecek.

Muhalefet Senatörü Renan Caleros tarafından, soruşturmayı yürüten Brezilya kongre komitesi için hazırlanan yaklaşık 1.200 sayfalık bir belgede, Bolsonaro'nun aşı kampanyasını geciktirerek 95 bin kişinin ölümüne neden olduğu öne sürüldü.

Raporda ayrıca Bolsonaro'nun üç çocuğuna, Senatör Flavio, Federal Temsilci Eduardo ve Belediye Meclisi Üyesi Carlos'a karşı da "salgını kontrol altına almak için sağlık önlemlerine uyulmamasına" yol açan yanlış bilgiler yaymakla suçlanması gerektiği belirtildi.

Taslak rapor henüz Senato komitesi tarafından oylanacak ve itiraz edilebilecek veya değiştirilebilecek. Önümüzdeki hafta oylama yapılması planlanıyor.

BREZİLYA, KOVİD ÖLÜMLERİNDE İKİNCİ SIRADA

600 binden fazla kişiyle Brezilya, dünyada ABD'den sonra Covid-19'dan en fazla kişinin öldüğü ikinci ülke.

Devlet Başkanı Bolsonaro, sokağa çıkma kısıtlamalarına karşı gösterilere katılması, kamusal alanda sıklıkla maske takmayı reddetmesi ve aşı olmadığını beyan etmesi nedeniyle halk sağlığı uzmanları tarafından çokça eleştirildi.

Bolsonaro ayrıca kullanım onayı almamış "hidroksiklorokin" ilacı gibi kanıtlanmamış tedavi yöntemlerini de teşvik etti.

Raporda, Bolsonaro'nun "hükümetin Covid-19 salgını sırasında yaptığı hataların başlıca sorumlusu" olduğu ve kanıtlanmamış tedavilerin kullanımını destekleyerek Sağlık Bakanlığı'nın tavsiyelerine aykırı davrandığı belirtildi.

 
KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    aynısını bizim ülkedede yapmak lazım. maske mesafe kuralına uymayanları ve bunları etkin denetlemeyenleri cinayete bilerek isteyerek teşebbüsten tutuklamak lazım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'İki dakikalık muayene'ciler, sokağa çıkabilecek misiniz?
Ev hanımları, işsizler ve emekliler dikkat! Vergi muafiyeti geliyor