İsrailli milletvekillerinden Şam Kapısı'na provokatif ziyaret

Dini Siyonizm Partisi milletvekilleri Itamar Ben-Gvir ile Bezalel Smotrich işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Şam Kapısı'na provokatif bir ziyarette bulundu.

İsrailli milletvekillerinden Şam Kapısı'na provokatif ziyaret
İsrailli milletvekillerinden Şam Kapısı'na provokatif ziyaret
GİRİŞ 20.10.2021 21:29 GÜNCELLEME 20.10.2021 21:29

İsrail'de aşırı sağcı görüşleriyle öne çıkan Dini Siyonizm Partisi milletvekilleri Itamar Ben-Gvir ile Bezalel Smotrich yaklaşık bir haftadır olayların yaşandığı Şam Kapısı'na çok sayıda İsrail polisi koruması altında geldi.

Aşırı sağcı vekiller, beraberindeki Yahudi yerleşimci heyetle Şam Kapısı'nda basın açıklaması yaptıktan sonra polis korumasında Eski Şehir sokaklarından yürüyerek Mescid-i Aksa'nın batı duvarı olan Burak (Ağlama) Duvarı'na geçti.

Bu sırada Ben-Gvir ile Smotrich'in provokatifziyaretine tepki gösteren Filistinli bir çocuk, İsrail polislerince yaka paça gözaltına alındı.

SUÇ SAYILMADIĞI KABUL EDİLMİŞTİ

Yahudi yerleşimcilere yakınlığıyla bilinen "Arutz Sheva" gazetesinde 6 Ekim'de yer alan haberde, İsrail'in Kudüs'teki Sulh Mahkemesi'nin Yahudilerin Harem-i Şerif'te "sessiz ibadetinin" suç sayılmayacağına hükmettiği ve bunun bir "ilk" olduğu açıklanmıştı.

İsrail mahkemesinin söz konusu kararının ardından Kudüs'te yaşanan gerginlikler tırmanışa geçti.

Dün öğleden sonra Şam Kapısı'nda başlayan ve akşam saatlerine kadar devam eden İsrail polisinin müdahalesinde 17 kişi yaralanmış, çoğunluğu çocuk 22 kişi gözaltına alınmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak