Bir anda sahneye fırladı! Papa Francis neye uğradığını şaşırdı

Papa Francis’in haftalık konuşmasında sahneye fırlayan çocukla yaşadığı diyaloglar kameralara yansıdı.

GİRİŞ 21.10.2021 22:51 GÜNCELLEME 21.10.2021 22:53
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Katoliklerin dini lideri Papa Francis’in Vatikan'daki Paul VI Salonu'nda binlerce kişiye hitaben yaptığı haftalık konuşma, 10 yaşındaki bir çocuğun Papa’ya yönelik sevgi gösterisine sahne oldu.

Haftalık konuşma sırasında Paolo Junior adlı çocuk güvenlik bariyerlerini aşarak, aniden sahneye fırladı. Papa Francis, çocuğun kendisine yaklaşmasına ve dokunmasına izin verirken, gülümseyerek elini çocuğa uzattı. Küçük çocuk, salondakilerin neşeli bakışları eşliğinde Papa’nın ellerini tutarak, başındaki beyaz papalinaya dokundu.

Papalık Hanedanı naibi Leonardo Sapienza’nın sandalyesinden kalkarak kendi yerini verdiği çocuk, Papa Francis’in yanaklarından öperek veda etmesinden sonra sahneden indirildi. Sahneden indirilmesinin ardından çocuğa, Papa Francis'in yardımcılarından Sandro Mariotti tarafından hediye olarak bir papalina verildi.

Papa olay hakkında daha sonra yaptığı açıklamada, çocuğun evindeymiş gibi özgürce hareket ettiğini belirterek, “Bugünlerde, inanç özgürlüğünden bahsediyoruz. Rab'be yaklaşma, Rab'be açık olma, Rab'den korkmama cesareti, bu çocuğa hepimize verdiği ders için teşekkür ediyorum. Yüreğinden gelen bu tanıklığı verdiği için Rab onun büyümesine yardım etsin. Çocukların kalpten hayata otomatik bir tercümanı yoktur” ifadelerini kullandı.

“Bizi en kötü kölelikten kurtaran yine sevgidir” diyen Papa Francis, özellikle bu tarihi anda özgürlüğün bireyci değil, toplumsal boyutunun yeniden keşfedilmesi gerektiğini söyledi. Papa, pandeminin insanlara ihtiyacı olan şeyi öğrettiğini ancak bunu bilmenin yeterli olmadığını, her gün somut olarak seçmek gerektiğini ifade etti.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • Dadaş25 2 yıl önce Şikayet Et
    Yarın bir günde bir kız çocuğu papaya sempatik hareketler yapar ve kliselerdeki yüzlerce cocuğun tecavüz olayı böylelikle unutulmuş olur. Hayırlı işler bol güneşler...
    Cevapla
  • hoca nasrettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu çocuk sadece yanaklarından öpülmekle kurtuldu. Ama bütün çocuklar bu çocuk kadar şanslı değil.
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Kiliselerde Çocuklara karşı cinsel taciz uygulandığına dair haberlerin çıkmasından sonra bu vakanın cereyan etmesi enterasan olmuş.Manzarayı şöyle ifade edersek; Papa Korkma birşey yapmam rahat ol Kendini güvende hissedebilirsin diyor çocuğa.
    Cevapla
  • Düşünen Biri 2 yıl önce Şikayet Et
    Katolik kilisesinin skandalları unutturmak için yaptığı PR çalışmasından başka bir şey değil.
    Cevapla
  • DEDELİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Güzel tiyatro.Bu adamlar kendilerini aklamak yüceltmek sempatik göstermek için her türlü oyunu oynarlar. Kiliselerde onlarca çocuğa tecavüz edildi ama şimdi papa ve çocuk tiyatrosunu izliyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı