ABD'li yetkiliden Arakanlı Müslümanlara yönelik "vahşet" uyarısı

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Raportörü Tom Andrews, Burma'daki cunta yönetimin Rohingya'ya çok sayıda asker ve ağır silah sevk etmesinin "toplu vahşet" getireceği uyarısında bulundu

ABD'li yetkiliden Arakanlı Müslümanlara yönelik "vahşet" uyarısı
ABD'li yetkiliden Arakanlı Müslümanlara yönelik "vahşet" uyarısı
GİRİŞ 23.10.2021 11:33 GÜNCELLEME 23.10.2021 11:45
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Burma'daki Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Raportörü, askeri konseyin ülkenin kuzeyine on binlerce asker ve ağır silah sevk etmesinin ardından "vahşet" uyarısında bulundu.

New York'taki BM Genel Kurulu önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD'li diplomat ve eski parlamenter Tom Andrews, "daha fazla toplu vahşet işleneceğini" ve bu taktiklerin "2016-2017'de Arakan Eyaleti'nde Rohingya Müslümanlarına yönelik soykırımı hatırlattığını" sözlerine ekledi.

'Askeri yönetime karşı ayaklanma' çağrısı yapan köylüleri katlettiler: 15 ölü"Askeri yönetime karşı ayaklanma" çağrısı yapan köylüleri katlettiler: 15 ölü

 

Andrews, "Burma'nın bu bölgesindeki insanlar gibi hepimiz de daha fazla toplu vahşete hazırlıklı olmalıyız" dedi.

BM İnsan Hakları Konseyi tarafından yapılan açıklamaya göre , eski bir ABD parlamenter olan Andrews, Burma'daki insan hakları durumuna ilişkin yıllık raporunun sonuçlarını BM Genel Kurulu'na sundu. Açıklamada, Şubat ayındaki darbeden bu yana Burma Askeri Konseyi'nin "muhtemel insanlığa karşı suçlar ve savaş suçları" işlemeye devam ettiği belirtildi. 

 

ARAKAN SOYKIRIMI

Myanmar'da 2017 yılında bir karakola düzenlenen saldırının ardından ordu ağırlıklı olarak Müslümanların yaşadığı bölgelerde operasyonlar düzenlemişti.

Myanmar hükümet, operasyonlarda sivil halkın değil, silahlı grupların hedef alındığını açıklamış ancak aralarında BM'nin de bulunduğu birçok kuruluş orduyu "etnik temizlik" yapmakla suçlamıştı.

Binlerce kişinin hayatını kaybettiği olaylar nedeniyle yaklaşık 700 bin kişi komşu ülke Bangladeş'e sığınmak zorunda kalmıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • Uğur ur 2 yıl önce Şikayet Et
    Bölgeye uygun bir yere asker yollamalıyız....
    Cevapla
  • hacı 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD. kendileri senaryo yazıp duyuruyor spnrada eli kanlı örgütlere tamamdır katledenilirsiniz diyor sonuç insan sayısı azalsın tüm dünya da böyle
    Cevapla
  • İslam Birliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kardeşlerimizin zulümden kurtarılması için gerekirse Türkiye'ye getirilsinler, özellikle Kıbrısın Müslümanlaştırılması lazım, planlı programlı bir şekilde aynı Osmanlı'nın yaptığı gibi devletimizin etkin olması gereken yerlerin Müslümanlaştırılması lazım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Nüfus oranları açıklandı! Çocuk sayısı ile ilgili korkutan rakam
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor