Barzani'den tezkere yorumu! Türkiye ve operasyon açıklaması

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Türkiye'nin Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini uzatan tezkereyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Barzani'den tezkere yorumu! Türkiye ve operasyon açıklaması
Barzani'den tezkere yorumu! Türkiye ve operasyon açıklaması
GİRİŞ 26.10.2021 23:11 GÜNCELLEME 26.10.2021 23:11
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Barzani, Erbil merkezli Ortadoğu Araştırma Enstitüsü (MERI) tarafından düzenlenen "İstikrarlı bir Ortadoğu için istikrarlı bir Irak" başlıklı forumda konuşma yaptı.

Barzani, Türkiye'nin Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini uzatan tezkereyle ilgili görüşlerini belirtti. Barzani, terör örgütü PKK'nın IKBY için baş ağrısı olduğunu söyledi.

IKBY Başkanı, Irak hükümeti ile IKBY arasında 9 Ekim 2020'de imzalanan ve Sincar'daki PKK varlığını sonlandırması öngörülen anlaşmanın PKK nedeniyle uygulanamadığını kaydetti.



'OPERASYONLARIN ANA SEBEBİ PKK'DIR'

Barzani, Türkiye'nin Irak'taki PKK karşıtı operasyonlarına ilişkin, "Operasyonların ana sebebi PKK'dır ve bu Kürdistan Bölgesi için baş ağrısı. Aynı zamanda (PKK) Türkiye'de herhangi bir eylem yapamıyor. Ancak bu kaosu Kürdistan topraklarına taşıyor. Yani bu sorunları yaratan temel sebep PKK'dır." dedi.

"Eğer PKK bu sorunları yaratmazsa, biz çok kolayca ve yüksek bir sesle Türkiye'ye 'bu işi yapman senin hakkın değil' diyebiliriz." ifadelerini kullanan Barzani, PKK'nın, IKBY hükümetinin kararlarına ve kurumlarına saygı duymadığını söyledi.

Barzani, "(PKK) En başından beri çok aşikarca hem parlamento hem de Erbil'deki Kürdistan hükümetinin karşısında durdu." diyerek, IKBY'nin Türkiye ve İran için tehdit kaynağı yapılmaması gerektiğini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 47
  • Erdogan 2 yıl önce Şikayet Et
    Lozan antlaşması, Türkiye ye sınırları ötesinde söz hakkı veriyor.
    Cevapla
  • Erdogan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen maskeni çıkar da konuş, ayrıca ABD ye ağla, belki yardım ederler, hemde bedava.
    Cevapla
  • ercan 2 yıl önce Şikayet Et
    Buda ayrı yolda pkk olmazsa buraya girme diyecek ve kürt devleti kurmaya çalışacak derdi başak hiç dost gördünüzmü içtekilerde dahill vah ülkem vahhh
    Cevapla
  • Müslüman 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika orayı 3 e böldü bunlar ilk fırsatta bağımsızlığını ilan eder dikkat
    Cevapla
  • Erdogan 2 yıl önce Şikayet Et
    Lozan antlaşması diyor ki, Türkiye nin sınırları ötesinde herhangi değişiklik te, Türkiye nin birinci öncelikle söz hakkı var. Çünkü bize aitti. Irak a bıraktık. İsrail veya ABD ye veya onların bölücülerine değil.
    Cevapla
  • 90 li yillar 2 yıl önce Şikayet Et
    Bundan 30 yıl önce teskere şarkısı vardı hatirlayanlarin gözü yaşlı heey gidi gunle hey
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi