Pakistanlı liderlerden Cumhuriyet Bayramı mesajı

Pakistan'da aralarında Cumhurbaşkanı Arif Alvi ve Başbakan İmran Han'ın da bulunduğu liderler, Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıl dönümünü kutladı.

Pakistanlı liderlerden Cumhuriyet Bayramı mesajı
Pakistanlı liderlerden Cumhuriyet Bayramı mesajı
GİRİŞ 28.10.2021 22:22 GÜNCELLEME 28.10.2021 22:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Alvi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektubunda, Pakistan halkının ve devletinin Türk halkı ile barış, kalkınma ve güvenlikte omuz omuza durmaya devam edeceğini belirtti.

Başbakan Han da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiği mektubunda, Cumhuriyet Bayramı'nın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliği altında Türk ulusunun sömürgecilik ve emperyalizme karşı cesur ve başarılı mücadelesini hatırlattığını vurguladı.

Han, 98 yılda Türk milletinin ulaştığı ilerleme ve refah seviyesinin Pakistan halkı için onur ve gurur kaynağı olduğuna işaret ederek, "İki ülkenin halkları daima birlikte durdular ve gelecekte de birlikte durmaya devam edecekler." ifadelerini kullandı.

Pakistan ve Türkiye’nin yüzyıllar öncesine dayanan ortak kültür, din, ruh ve dilsel mirasa dayalı kardeşlik bağlarından memnuniyet duyduğunu vurgulayan Han, iki ülkenin ortak vizyonu paylaştığını, kendi bölgelerinde ve ötesinde daima barışı ve istikrarı desteklediğini kaydetti.

"PAKİSTAN VE TÜRKİYE DAYANIŞMA İÇERİSİNDELER" VURGUSU

Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi de Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na gönderdiği mektubunda, Türkiye'nin Atatürk’ün liderliği altında emperyalist güçlere karşı şanlı macerasının Güney Asya’daki Müslümanlara ilham kaynağı olduğunu belirterek, iki ülkenin tüm zamanlarda ve meselelerde birbirleriyle daima dayanışma içerisinde olduğunun altını çizdi.

Pakistan Ulusal Meclis Başkanı Asad Kayser de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop’a ilettiği mektupta, Türk devletinin ve milletinin 98. Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • denizci. 2 yıl önce Şikayet Et
    pakistan gerçek bir kardeş dost ben iki defa karaçide bulundum orada türk olduğumu bir kere daha hatırlayıp gurur duydum çünkü ben 150 den fazla ülkede bulundum amma karaçide çok farklıydı insanlar önümde eğilmiyordu amma hoşgeldin kardeş diyolar ben gemiciyim her ülkede biz bütün kapıları kilitleriz hatta bazı ülkelerde kaynakla kapatırız karaçide liman işçileri bu bizim gemimiz diyolar türk olduğumuzu öğrenince işte kardeşlik.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü