ABD medyasına göre Biden'ın geleceği bu paketin onayına bağlı

Amerikan medyası, ABD Başkanı Joe Biden'ın bugün Kongre üyeleri ile yaptığı görüşmede Demokratların çoğunlukta olduğu Kongre'de oylanacak olan altyapı paketinin başkanlığının kaderini belirleyeceğini söylediğini yazdı.

ABD medyasına göre Biden'ın geleceği bu paketin onayına bağlı
ABD medyasına göre Biden'ın geleceği bu paketin onayına bağlı
GİRİŞ 28.10.2021 23:39 GÜNCELLEME 28.10.2021 23:39

Amerikan medyası, ABD Başkanı Joe Biden'ın bugün Kongre üyeleri ile yaptığı görüşmede, hem Kongre'de Demokratların çoğunluğu korumasının hem de kendi başkanlığının, altyapı paketinin gelecek hafta onaylanıp onaylanmasına bağlı olduğunu söylediğini yazdı.

Biden, Avrupa ziyareti için Washington'dan ayrılmadan önce sabah saatlerinde Kongre'de Temsilciler Meclisi ve Senato üyeleri ile bir araya gelerek uzun zamandır üzerinde görüşülen altyapı paketini görüştü.

Amerikan basınının konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberlerine göre, Biden söz konusu altyapı paketinin bir an önce geçirilmesinin Roma'da 30-31 Ekim'de düzenlenecek G20 Zirvesinde kendisinin elini güçlendireceğini kaydetti.

Öte yandan Biden, paketin gelecek hafta Kongreden geçmesinin de önemine işaret ederek, "Temsilciler Meclisi ve Senato'daki çoğunluğumuzu korumamız ile benim başkanlığımın gelecek hafta olacaklara bağlı olduğunu söylemem abartı olmaz." ifadesini kullandı.

Kongre ve Beyaz Saray arasında aylar süren görüşmenin ardından ABD Başkanı Joe Biden'ın 1,75 trilyon dolarlık sosyal harcama planının yeni çerçevesinin detayları bu sabah Beyaz Saray tarafından paylaşılmıştı.

Biden, ilerleyen saatlerde Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada tüm Kongre üyelerini bu pakete destek vermeye çağırmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar